JSM 2019: Yes, kvartsfinal nästa
Publicerad: 2019-03-22
FHC20
Det blev tajt, svettigt och målrikt när Frölunda J20 avancerade till kvartsfinal

GÖTEBORG Malmö kom till Frölundaborg för att kvittera matchserien och man visade upp ett helt annat spel än då de föll mot Frölunda J20 med 7-2 i onsdags nere i Malmö. Men detta var inget som påverkade Frölunda som fokuserade på sitt eget spel och man tog även ledningen genom Lucas Raymond i den första perioden och även om det fanns chanser till ytterligare mål i perioden stod sig det tidiga resultatet perioden ut.

Spelet böljade fram och tillbaka under den andra periodens första halva innan Malmö både kvitterade och tog ledningen med 2-1 men ett lyckat powerplay minuter senare och en het Filip Persson på blå resulterade i 2-2.

Malmö återtog sedan ledningen fem minuter in i den tredje perioden och höll ledningen ytterligare fem minuter innan den store Elmer Söderblom noterades för sitt första mål i slutspelet när han skottade in 3-3.
Malmö gjorde vad man kunde för att störa ut Frölunda som lärt sig från matchen tidigare och en minut in i övertidsperioden höll sig Eric Engstrand framme som avlossade ett hårt handledsskott och skickade Frölunda J20 vidare i slutspelet och Malmö ur detsamma.

Val av kvartsfinalsmotståndare görs på söndag kväll enligt uppgift från Pierre Johnsson, tränare Frölunda J20.

Frölunda HC – IF Malmö Redhawks 4-3 OT (1-0, 1-2, 1-1, 1-0)
Skott: 32-30
Utv. Min: 10-10
1-0 (03:54) | Lucas Raymond (Hampus Rydqvist)

1-1 (31:00) |Sandro Schmid (Marcus Sylvegård) SH1
1-2 (33:03) | Marcus Sylvegård
2-2 (35:32) | Filip Persson (Lucas Raymond, Karl Henriksson) PP1

2-3 (45:43) | Marcus Sylvegård (Charlie Björlin)