Övertidsförlust i Skåne
Publicerad: 2019-11-16
Tajt och målsnålt i Catena arena och förlust mot Rögle, 1-2.

Ängelholm en lördag i november kan vara rått, grått, trist och alldeles underbart. Speciellt om två topplag ställs mot varandra i ett fullsatt Catena arena.
Trots en livlig hemmapublik och ett taggat Rögle, tre raka förluster, var det Frölunda som tag i det direkt och parkerade i offensiv zon.
Det tog 1.40 innan Rögle hittade ut och etablerade ett eget spel och faktiskt tog över matchen hjälpt av en Frölundautvisning efter dryga sex minuter.
Ingen utdelning där och inte heller under resten av perioden trots en hel del chanser och avslut från bägge lagen.
”Rögle tävlar hårdare och är mer passionerade än oss. Vi är bara okej”, sammanfattar Roger Rönnberg i Cmore och fick se sitt lag lyfta flera nivåer i andra.

Frölunda var mer beslutsamt och satte den höga forechecken bättre och det förändrade matchbilden.
Röglemålvakten Roman Will fick jobba för pengarna, men var helt chanslös när Max Friberg rammade ribbkrysset från nära håll.
Och trots en utvisning för bägge lagen inga mål åt något håll.
”Vi gör en mycket bättre andra, i första var vi dåliga”, menar Max Friberg.

Två Frölunda-backar kom inte spel i tredje perioden - Karl Stollery och Theodor Lennström - men det var ändå bortalaget som bröt dödläget tidigt. Joel Mustonen trampade in i offensiv zon, avlossade och 0-1 bakom Roman Will, men glädjen blev kortvarig. Samuel Jonsson kontrade in 1-1 två minuter senare.
Ett resultat som stod sig matchen ut och ett avgörande på övertid - i numerärt överläge skickade Leon Bristedt in 1-2 bakom utmärkte Johan Mattsson.
”Vi tvingas upp att tävla av Rögle, men är lite uddlösa framåt. Vi har en hög kravbild och jag är nöjd med att killarna lever upp till den. Och att våra backar tar ansvar när vi tappar två backar under matchen”, säger Roger Rönnberg.

På tisdag är det avgörande CHL-åttondel i Frölundaborg mot Färjestad och Frölunda måste hämta in ett tremålsunderläge - biljetter går att köpa via den här länken.