Nollade i Malmö
Publicerad: 2017-12-26
Frölunda HC var någon annanstans på annandagen när IF Malmö Redhawks höll för värdskapet. Skåningarna vann till sist med 5-0 (1-0, 1-0, 3-0).

MALMÖ | IF Malmö Redhawks var det tveklöst bättre laget inledningsvis när Frölunda HC gästade Malmö Arena på annandag jul. En väldigt slarvig och seg Frölundastart på matchen resulterade i att Malmö kunde ta en tidig ledning när Rhett Rakhshani gav skåningarna 1-0 på en kontring med mindre än fyra minuter avverkade.

Frölunda hade oerhört svårt att växla upp spelet mot ett frenetiskt och energiskt Malmö, som med sin höga forecheck satte en enorm press på Frölundaspelarna och tog ett järngrepp om matchbilden – som Frölunda hade oerhört svårt att ta sig ur.

När Frölunda, halvvägs in i den första perioden, fick ett numerärt överläge kunde man för första gången i matchen etablera lite tryck mot Malmömålet. Lite oroligt blev det, men Oscar Alsenfelt gjorde en riktigt vass match i hemmalagets målbur vid de – ändå ganska få – tillfällen han verkligen utmanades. Några farliga ströchanser skapade man, kanske med Max Fribergs friläge i ett numerärt underläge som hetast kandidat för kvittering. Istället drogs Malmöspelaren Johan Olofsson ned i ett friläge och ådömdes straffslag – som han med ett distinkt handledsskott utnyttjade och utökade hemmalagets ledning till 2-0.

Förödande periodstart

Det tar bara 76 sekunder i den tredje perioden för Malmö att utöka ledningen till 3-0 när Johan Olofsson håller sig framme och rakar in sitt andra för dagen. Ytterligare 10 sekunder senare darrar det till än en gång i nätet bakom Johan Gustafsson, när Andy Miele spelas fri, lägger in 4-0 och sänker ridån definitivt för kvällens match.

Adam Almquist replikerade dryga minuten därpå genom att stänka in en handledare till 4-1 – trodde han. Domarna dömde, i efterhand, bort målet på grund av offside i situationen som föranledde målet och det lilla hopp som om möjligt tändes, släcktes lika fort efter det negativa beskedet.

Det var en sådan där dag där ingenting ville gå rätt väg, utan Malmö var snäppet större i alla de avgörande detaljerna. Fredrik Händemark fastställde slutresultatet 5-0, lite drygt två minuter ifrån slutsignalen.

– Rätt lag vann i kväll, konstaterade huvudtränare Roger Rönnberg efter slutsignalen.

– Jag är besviken på vår attityd och inställning, och vi gjorde ingenting av det som gjort oss framgångsrika. Det är lite som skiljer i denna ligan. Det lag som är mest redo att göra de små sakerna och vara ödmjuka med pucken har en stor fördel, och i dag var det laget Malmö. De vann rättvist, avslutade Roger.

På torsdag får vi en ny chans att studsa tillbaka då vi gästar Örebro HK i Behrn Arena (nedsläpp kl 19, matchen sänds på C More). Nästa hemmamatch väntar sedan på lördag, den 30:e december, då vi gästas av Mora IK (matchstart kl 15:15). Biljetter till den matchen köper ni via den här länken.

IF Malmö Redhawks - Frölunda HC 5-0 (1-0, 1-0, 3-0) Skott: 27-13 (7-5, 14-5, 6-3)
PIM: 4-10 (2-2, 2-6, 0-2)

1-0 (03:53) | Rhett Rakhshani (Andy Miele, Robin Alvarez)

2-0 (34:25) | Johan Olofsson (straffslag)

3-0 (41:11) | Johan Olofsson (Max Görtz, Matias Lassen)
4-0 (41:26) | Andy Miele (Robin Alvarez, Jens Olsson)
5-0 (57:31) | Fredrik Händemark (Daniel Zaar, Lars Bryggman)