Stor ledning i "halvtid"
Publicerad: 2016-12-06
CHL
I första mötet utav två i Champions Hockey League's kvartsfinal mot Linköpings HC storspelade Dan Bakala och höll sin tredje raka nolla när Frölunda HC vann med 4-0.

GÖTEBORG | Vi fick bevittna tjugo mycket tempostarka minuter under kvartsfinalens första period i ett Champions Hockey League-bäddat Frölundaborg. Intensiteten var hög och båda lagen tryckte hårt på offensiven i försök att överlista respektive motståndare. Men, det var två till synes heta målvakter som hade dykt upp till jobbet, Dan Bakala i Frölunda HC och Jacob Johansson i Linköpings HC.
Inledningsperioden slutade mållöst, men det var ytterst nära att Carl Grundström spräckte nollan efter en fin uppåkning längs kanten innan han prickade ribban med ett distinkst skott.

FRÖLUNDA FICK EN KANONSTART på den andra perioden där Johan Sundström redan efter 40 sekunder kunde spräcka Johanssons nolla i spel fyra mot tre.
Spelet rullade på för Frölundas del och gästande Linköping hade mycket svårt att komma till riktiga farligheter. När de väl kom till skott, då stod stekhete Bakala i vägen – som ju hade två raka nollor inför dagens drabbning.
Simon Hjalmarsson snappade upp en felpass i Linköpings zon och pricksköt elegant in 2-0 och byggde på grunden för vidare avancemang i turneringen.

I CHAMPIONS HOCKEY LEAGUE spelar man i slutspelet två möten där resultaten läggs ihop för att på så vis kora vilket lag som går vidare till nästa runda, och med tanke på att dagens match var det första utav två möten mellan lagen så såg det mycket lovande ut när Victor Olofsson i den andra periodens slutskede stänkte in 3-0 i powerplay – en spelform som var oerhört lyckosam i dag.
Tidigt i den tredje perioden bombade Robin Figren – i samma spelform – in 4-0 och fastställde slutresultatet i ”halvtid”. Det är ett resultat som Frölundas huvudtränare Roger Rönnberg gärna tar med sig in till returmatchen i Saab Arena om en vecka.
– Vi spelade riktigt skarpt hela matchen i dag och blev bättre ju längre matchen gick, säger Roger Rönnberg efter slutsignalen och utvecklar.
– Killarna visade bett i dag, de spelade med hög intensitet, god skärpa och nöp dit de chanser de fick i dag.

Dan Bakala höll nollan i sin tredje raka match och om det kommenterade Roger följande: – Han har bestämt sig för att hålla nollan, det får han gärna fortsätta med.

Dan själv valde att berömma sina lagkamrater. – Jag vet att det låter lite kliché-aktigt, men grabbarna framför mig gjorde jobbet i dag. De blockerade mängder med skott och gav inte upp mycket ytor åt Linköping, så det är dem jag ska tacka.

Matchstatistik Frölunda HC – Linköpings HC 4-0 (0-0, 3-0, 1-0) Skott: 26-29 (11-7, 9-11, 6-11)
Utv.min: 22-16 (4-4, 12-6, 6-6)

Period 1
>

Period 2
1-0 (20:40) | Johan Sundström (Joel Lundqvist, Victor Olofsson) PP1
2-0 (26:21) | Simon Hjalmarsson (-)
3-0 (39:37) | Victor Olofsson (Henrik Tömmernes, Joel Lundqvist) PP1

Period 3
4-0 (43:44) | Robin Figren (Carl Grundström, Simon Hjalmarsson) PP1

Så här ställde Frölunda upp: Dan Bakala
(Johan Gustafsson)

Filip Westerlund – Henrik Tömmernes
Jacob Larsson - Jonathan Sigalet
John Nyberg – Mattias Nørstebø
Matt Donovan

Mats Rosseli Olsen – Joel Lundqvist – Casey Wellman
Sebastian Stålberg – Nicklas Lasu – Simon Hjalmarsson
Carl Grundström – Patrik Carlsson - Robin Figren
Victor Olofsson – Johan Sundström – Sean Bergenheim
Christoffer Ehn

Efraim Larsson