• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 28 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar

En rejäl kamp

28 november 2012 16:00

Seriespelet rullar på och Frölunda forsätter kampen för nya poäng. Och det är just kampen som är en av nycklarna till fortsatta framgångar.

Matchens Profil mot Skellefteå är #33 Julius Hudacek, och BILJETT till matchen köper du smidigast här.


–Bra inställning, bra fysik, vårt boxplay och målvaktsspel var mycket bra. Powerplay tog ett litet steg framåt men vi behöver fortfarande lite mer spets, det vill säga fler mål. Kan vi behålla kampviljan och attityden mot Skellefteå kommer vi att ha en bra chans, var Christian Lechtalers spontana summering av matchen mot Timrå och den kortfattade analysen för morgondagen.

Christian Lechtaler vet vad som väntar Frölunda på torsdag kväll i Scandinavium, ett Skellefteå som är mycket pucksäkert, spelskickligt och fartfyllt.

–Det är viktigt att vi med vår attityd och fysik gör det tuffare för dem att hitta ytor och komma till chanser. Sedan är det givetvis en stor fördel om vi spelar med fem man på isen. Det gäller att vi tänker på utvisningarna, det var väl ett par i går som inte är så bra, säger Christian.

Det som är positivt är att boxplay fungerade riktigt bra och att målvaktsspelet under en längre tid varit mycket bra. Frölunda har fokuserat på försvaret vilket gör att det inte behövs så mycket framåt för att vinna.

–Det är vanskligt att säga att powerplay måste göra mål, det kan bli en negativ spiral som inte ger något positivt utan snarare sätter större press. Eftersom vi släpper in så lite mål betyder ett mål framåt ganska mycket. Jag vet att när det trillar dit så kommer det att rulla iväg, säger Nicklas Lasu.

Nicklas hade ny omgivning i matchen mot Timrå, han spelade med Joel Lundqvist och Magnus Kahnberg. Och även om han inte lägger så mycket kraft på varför han spelar där han gör, blir han inte svaret skyldig:

–Jag tror inte att jag spelade där för att öka målproduktionen, säger han med ett leende:

–För mig personligen kändes det som ett litet lyft och det var givetvis oerhört skönt att vi fick med oss en vinst. Jag tror att det vi behöver är att spela rakare. Vi gör väldigt lite skitmål, vi måste in i hetluften ännu mer. Jag tror att matchen i morgon är som alla andra, jämn. Boxplay och powerplay kommer att avgöra, säger Nicklas.

Christian Lechtaler håller med Nicklas om att det behövs med avslut på mål och att laget jobbar med träffprocenten. Han kan också se att den statistiken har blivit bättre och att avsluten blivit lite fler. Men i det långa loppet finns det ytterligare en faktor som är väldigt viktig att ha med:

–Det gäller att kunna slå av och slå på. Alla måste ha förmågan att kunna samla kraft när de sitter i båset, att ta det lite lugnt men ändå följa med vad som händer. Det är lätt att ryckas med i det som händer på isen, trots att man är i båset. Det gäller at följa med spelet och ha sinnesnärvaro för att fokusera all kraft på det egna bytet. Förmågan att ha den balansen är väldigt viktig, säger Christian.

Han har flera gånger pratat om det mentala spelet som är en stor del av ishockeyn och att kunna fokusera på rätt saker. Och för att orka hålla uppe det egna spelet är det nog så viktigt att eliminera alla energitjuvar.

–Ska vi vara framgångsrika mot Skellefteå måste vi vinna kamperna, spela hårt, rejält och fysiskt. Och så måste vi se till att vi har med oss den höga farten och är rappa i passningsspelet.