Serieseger
Publicerad: 2019-12-08
FHC18
Ett U16-betonat Frölunda J18 säkrade seriesegern i J18 Elit södra efter att man slagit Borås HC med 6-3 och fyra mål av Noah Hasa.

GÖTEBORG Det skulle dröja 26 minuter innan Frölundas första mål föll vilket markerade början på en målfest för Göteborgarna. Även om Borås som stundtals kändes tyngre och med en målvakt som stod emot allt Frölunda J18 hade att komma med under den första perioden orkade inte gästerna hela vägen som till slut fick se sig besegrade med 6-3.

Förutom glädjen i att på nytt vinna serien J18 Elit södra (19-2-1) gav Noah Hasa riktigt skönt besked med sina fyra mål varav tre av #31s mål gjordes i den tredje perioden.

Med serien avklarad återstår nu endast en match för Frölunda J18 och det är på onsdag när man kl. 19:00 ställs mot Österrike U18.

Matchen som sänds på svenskhockey.tv går även att följa online på stats.swehockey.se

Även Frölunda J20 har spelat färdigt höstens serie efter att två gånger om vänt ett underläge mot Malmö Redhawks i höstens sista match. Det blev till slut seger med 6-5 efter mål av Elmer Söderblom x2, Axel Kumlin, Jonatan Lundin-Andersson, Gustav Berglund och Daniel Torgersson.

Segern innebar att Frölunda J20 slutar på en andraplats på 56 poäng med ett trackrecord på 16-5-6.

Frölunda HC – Borås HC 6-3 (0-1, 3-2, 3-0)
Skott: 47-35