Full pott i helgens roadtrip
Publicerad: 2017-01-22
J18
Frölunda J18 summerar med dagens 5-2 seger mot Södertälje helgens roadtrip med full pott

Södertälje- Södertälje hade inte mycket att sätta emot när Frölunda tog tag i matchen redan från start och med fart, vilja och spelglädje gick man snart upp till en 2-0 ledning efter mål av Jakob Heljemo, hans första i matchen och Filip Persson som med ett direktskott såg till att Södertäljes uppförsbacke blev än brantare.

Men ett par minuter med böljande spel gav Södertälje chansen att komma tillbaka och med nio sekunder kvar av perioden reducerade man till 1-2.

Frölunda kunde inte ha fått en bättre inledning på den andra perioden sedan Jonatan Lundin-Andersson noterats för sitt första mål i J18 Allsvenskan Södra när han utökade till 3-1 och bara minuten senare hade Arvid Caderoth skottat in 4-1 pucken bakom Victor Olsson i SSK-kassen. Innan perioden var över höll sig Jakob Heljemo på nytt framme och fastställde Frölundas målskytte i matchen med sitt andra mål för dagen som innebar 1-5.

Den tredje perioden blev en betydligt jämnare period spelmässigt sett till de två föregående. Frölunda fortsatte skapa chanser men det var Södertälje som fick utdelningen när de sköt in 2-5 pucken bakom en riktigt bra Ludvig Persson i Frölundakassen.

”Skönt att åka lite buss igen” – Pierre johnsson

• Det har varit en bra helg och en bra turné. Feskarn Trophy var sist gång vi var ute och spelade matcher så det var skönt. Att få ihop laget, åka lite buss och vi är i Stockholm mindre än 24 timmar och spelar två matcher och gör det stundtals jäkligt bra säger Pierre som fortsätter:
  • Vi höjer tempot och är mycket bättre och glider ifrån. Sen går vi ner i tempo och då blir det jämt men på det stora hela var det en bra prestation.

Frölunda J18 drar i samband med segern ifrån poängmässigt och har nu fem poäng ner till tvåan Linköping HC när man avslutar januari med bortamatch mot HV71 den 28 januari. En match Pierre ser fram emot.

• Ja det kommer bli tufft och tajt precis som tidigare under säsongen men nu är det dags att vi spelar bra hockey i 60 minuter och inte ger bort matcherna som vi gjort tidigare så får vi se hur långt det räcker säger Pierre.

Södertälje SK-Frölunda HC 5-2 (1-2, 0-3, 1-0)
Skott: 23-51 (9-21, 3-16, 11-14)
Utv.min: 14-14 (6-0, 2-4, 6-10)
0-1 (11:00) | Jakob Heljemo (Filip Persson, Elias Stendahl) PP1
0-2 (13:00) | Filip Persson (Jonatan Lundin-Andersson, Arvid Caderoth)
1-2 (19:51) | Axel Sandquist (Richard Warging, Lucas Feuk)

1-3 (22:07) | Jonatan Lundin-Andersson (Eric Engstrand, Albin Bardh)
1-4 (23:31) | Arvid Caderoth (Marcus Engelsen, )