Strafförlust mot Leksands IF
Publicerad: 2017-01-08
J20
Frölunda J20 visste att söndagens match skulle bli tuff och även om det blev förlust på straffar mot det, förutom Frölunda, förväntade topplaget i Top10 Leksand visar man karaktär när man kommer tillbaka två gånger om.

LEKSAND – Leksand inledde starkast och fick även utdelning med 1-0 efter sju minuters spel men ett misstag på offensiv blå bara sekunder senare utnyttjades av Albin Sethsson som i numerärt underläge med en läcker dragning sköt in kvitteringspucken och såg till att det stod 1-1 inför fortsättningen. Man behöll sedan initiativet och stundtals pressade hemmalaget Leksand men resultatet stod sig perioden ut.

Bara minuter in i den andra perioden tog Leksand på nytt ledningen men precis som innan kom Frölunda tillbaka. Denna gången genom Philip Elgestål som var åter i truppen efter skada och som med fart trampade förbi Leksands backar och tryckte in 2-2 i kassen.

Trots en sen straff för Frölunda J20 där Joni Ikonen kunnat bli matchhjälte lyckades han inte överlista Leksandskeepern Jonas Arntzén förblev perioden och den efterföljande övertiden mållös. I den väntande straffläggningen var det återigen Leksand som drog längsta strået som satte två av tre straffar medan Frölunda missade samtliga sina. Räkna med ytterligare ett tajt möte mellan lagen när returmötet spelas i göteborg senare i vår.

Leksands IF-Frölunda HC 3-2 (1-1, 1-1, 0-0, 0-0, 1-0)

Skott: 32-33 (7-13, 13-11, 9-7, 2-2, 1-0)

Utv.min: 10-2 (2-2, 2-0, 6-0, 0-0, 0-0)

1-0 (07:37) | Erik Johansson (Axel Bergqvist)

1-1 (07:46) | Albin Sethsson SH1

2-1 (23:10) | Eric Winbergh (Philip Norberg Aspnäs, Rasmus Hedin)

2-2 (36:15) | Philip Elgestål (Jakob Olsson, Albin Sethsson)