Noll poäng i helgen.
Publicerad: 2017-01-22
J20
Söndagen bjöd på fartfylld ishockey när Frölunda gästades av Luleå Hockey. Det blev en spelmässigt jämn match där Luleås effektivitet fällde avgörandet till gästernas fördel som vann med 5-2.

Göteborg- Frölunda J20 inledde matchen på bästa sätt där man verkligen testade gästerna Luleå från start, man hade hög fart i allt man gjorde och attackerade kassen där målvakten Oscar Masiello var det enda som för en stund stod i vägen för Frölunda som jagade ledningen i matchen. Masiello skulle dock få ge vika till slut när Joni Ikonen, snyggt uppsatt av Kalle Miketinac, spräckte luleåkeeperns nolla och med ny energi fortsatte man sedan att pressa gästerna. Ett misstag med mindre än fyra minuter kvar av perioden innebar kvittering till 1-1 för Luleå som nu jobbat in sig i matchen och var laget som satte press på Frölunda.

Luleå tog sedan med sig det spelmässiga övertaget från den första periodens avslutning in i den andra där man efter endast 45 sekunder vänt och nu var i ledning med 2-1. Frölunda fortsatte efter Luleås ledningsmål att skapa men skotten kom allt som oftast utifrån och var ingen match för luleåkeepern. När halva perioden var spelad utökade Luleå till 3-1 sedan Jesper Juntto slitit åt sig pucken i en spelvändning och hittade ett hål vid Arvid Söderbloms första stolpe. Resultatet stod sig sedan perioden ut.

Frölunda som var tvingade att hitta på något kom ut i den tredje perioden med ny energi, man hade hög fart i allt man gjorde och spelet böljade fram och tillbaka på klassiskt juniorhockeymanér. Trots flera vassa målchanser var det Luleå som utnyttjade sina genom att göra två raka mål, 1-4 och 1-5 i öppen kasse sedan Frölunda plockat Söderblom ur målet för att få numerärt överläge i slutminuterna av perioden. Frölunda skulle dock göra ytterligare ett mål innan matchen var över genom Pontus Andréasson som förvaltade Måns Carlssons retur på bästa sätt när han skickade in 2-5 pucken bakom Luleåkeepern. Närmare än så kom man inte idag utan summerar helgens matcher med noll poäng. Man laddar om och förbereder sig för kommande helg där man gästar Brynäs IF och Timrå IK lördag och söndag.

Båda matcherna sänds på livearenahockey.com

Matchstatistik
Frölunda HC-Luleå Hockey 0-0 (1-1, 0-2, 1-2)
Skott: 45-28 (16-9, 13-10, 16-9)
Utv.min: 6-10 (0-6, 2-2, 4-2)
Period 1
1-0 (11:21) | Joni Ikonen (Kalle Miketinac)
1-1 (16:36) | Oscar Matushkin (Gustav Willman Borvik)

Period 2
1-2 (20:45) | William Sandsten (Anton Andersson)
1-3 (30:16) | Jesper Juntto (Gustav Willman Borvik)

Period 3
1-4 (57:59) | Axel Levander
1-5 (58:38) | Gustav Willman Borvik (Marcus Collin) 2-5 (59:38) | Pontus Andreasson (Jesper Emanuelsson, Måns Carlsson)