Frölunda i Lidköping
Publicerad: 2017-01-09
FHC
Premiären för Frölundacamper på annan ort är genomförd.

Under trettondagshelgen arrangerade Frölunda en tvådagarscamp i Lidköping i samarbete med HC Lidköping. Spelarna var födda 2002-2004. Intresset för campen var mycket stort. 10 målvakter och 45 utespelare (54 killar och 1 tjej) från 17 föreningar var på plats. Från Frölundas ledarstab kom Tobias Johansson (huvudtränare U16), Daniel Eriksson (sportansvarig ungdom), Adam Lundh (målvaktstränare J18, J20 och hockeygymnasium) samt Göran Pegenius (campansvarig).
Dessutom var flera ledare från HC Lidköping med både på och utanför isen under ordförande Benny Kedéns ledning.
Tanken med att genomföra camp utanför Göteborg är främst att närma sig föreningar och spelare i vår region. HC Lidköping ansvarade för allt vid sidan av isen och Frölunda stod för den sportsliga delen. Frölunda får på detta sätt en fin möjlighet att påverka fler med Frölundas spelidé som utgångspunkt. På isen fokuserade vi på individuell utveckling under fyra istimmar varje dag. Dels specifik målvakt-, back- och forwardsträning. Ett pass där spelarna själva fick vara kreativa och träna på det de själva ville. Båda dagarna avslutades med smålagsturneringar.
Spelare och ledare var mycket nöjda efter de två dagarna i Lidköping och vi siktar på att genomföra detta även kommande säsong. Vi hoppas dessa dagar skall inspirera spelarna lite extra i sin hockeyträning.
Vi vill tacka alla inblandade för två härliga dagar.
Frölunda genomför ytterligare två lovcamper under säsongen. 16-17 februari i Göteborg och 11-12 april på Öckerö. Anmälan görs på hemsidan www.frolundacamps.se.

Göran Pegenius