Publicerad: 2016-08-27

Tre poäng mot Pardubice säkrade CHL-slutspel.

Förutsättningarna inför kvällens match mot tjeckiska Dynamo Pardubice var tydliga:
En poäng räckte för säkrad slutspelsplats.

När lagen möttes i Tjeckien förra helgen stod Pardubice som segrare efter straffar. Frölunda HC skulle i dag ta revansch, och det efter en kanonstart på matchen.

En utvisning knappt fyra minuter in i matchen, det var allt som krävdes för att Frölunda skulle ta kommando i matchen. Joel Lundqvist tackade och tog emot när han framför mål enkelt kunde raka in matchens första mål med drygt fem minuter spelade – assisterad utav Johan Sundström och Casey Wellman efter ett elegant klapp-klapp-spel.

Det skulle bara ta 17 sekunder innan det small till igen för hemmalaget, och det på ett snarlikt sätt. Den här gången var det Robin Figren som hittade en friståendes Artturi Lehkonen vid bortre stolpen, och den gode finnen gjorde inga misstag alls när han stänkte in sitt första mål i Champions Hockey League den här säsongen och 2-0 var ett faktum.

Frölunda dominerade spelmässigt den första perioden efter de inledande målen och gick till den första periodvilan med en 3-0-ledning på tavlan efter att även Carl Grundström registrerats i målkolumnen.

En utav ishockeyns många klyschor är ”En tremålsledning är den svåraste ledningen”, och sett till matchens mittenakt tycktes det stundtals vara fallet i dag.

Gästande Pardubice satte in en högre växel i den andra perioden och spelet kärvade för Frölunda som främst hade svårt att få ordning i spelet med puck. Det ledde till att gästerna kunde vända matchbilden och fick nätkänning både en och två gånger och kapade den första periodens tremålsledning till en uddamålsledning inför den tredje perioden.

- Vi bjuder på många spelvändningar och kommer inte ned i anfallszon som vi vill, kommenterar Roger Rönnberg om den andra perioden och fortsätter:

- Tjeckerna får spelvända på oss och får spela ut sin bästa hockey och när skillnaden i spelet med puck är så stor från första till andra perioden och vi inte fåt ned pucken djupt så resulterar det att vi får motståndarna över oss.

EN BRA START
Den tredje perioden kunde knappast ha börjat bättre för Frölundas del, för när Casey Wellman bara efter 49 sekunder hittade nätmaskorna med ett mål som innebar 4-2 fick man lite luft under vingarna och ett bra utgångsläge för vinst.

Spelet i den tredje perioden påminde lite om hur spelet såg ut i den första perioden där Frölunda hade långa anfall i anfallszon med pucken under kontroll och fart under skridskorna. Pardubice hade oerhört svårt att skapa riktigt vassa chanser och hade svårt att överlista Johan Gustafsson när dessa väl skapades.

Inte ens när Oscar Engsund ådrog sig ett matchstraff för en knätackling kunde gästerna hota nämnvärt. Tack vare ett strålande spel i numerärt underläge avväpnades Pardubices offensiv och Frölunda kunde hålla undan och till slut vinna med 5-2 efter att Kristian Vesalainen lobbat in en puck i tom kasse med en sekund kvar på matchklockan.

- Det var viktigt för oss att få producera några mål i dag med tanke på att vi har haft lite torka under stora delar utav försäsongen. Vi gör ju trots allt fyra spelmål i dag, säger Roger Rönnberg och avslutar;

- Vi får många svar i dag och jag tycker det skapar lite framtidstro!

Frölunda är i och med dessa tre poäng klara för slutspel i CHL.

Nästa match spelas på onsdag den 31 augusti när vi kl 18:30 möter Färjestad BK i en träningsmatch i Stenungsund.

Nästa CHL-match spelas den 9 september när tyska Grizzlys Wolfsburg kommer på besök till Frölundaborg. Matchstart kl 20:00.

Frölunda HC – Dynamo Pardubice 5-2 (3-0, 0-2, 2-0)