Lindholm segerorganisatör när Malmö besegrades
Publicerad: 2017-01-19
J20
Johan Lindholm låg bakom samtliga mål i dagens 1-2 seger mot Malmö Redhawks i en match som aldrig riktigt kom igång.

Den första perioden inleddes något avvaktande från båda lagen och fortsatte så i stort sett perioden igenom. Det var Frölunda som skapade de flesta chanserna men ett misstag i egen zon resulterade i att Malmö istället var laget som gjorde matchens och periodens enda mål i numerärt underläge.

En uppryckning spelmässigt i den andra perioden borgade för både kvittering till 1-1 genom Johan Lindholm och ledning med 2-1 för första gången i matchen genom Måns Carlsson, framspelad av Johan Lindholm. Malmö som vann skotten i perioden försökte skapa framåt men Arvid Söderblom i Frölundakassen stängde igen målet bakom sig och det stod 1-2 till Frölunda J20 inför den tredje perioden.

Trots att Malmö pressade för kvittering i den tredje perioden spelade Frölunda kontrollerat och tillät inte hemmalaget att skapa särskilt mycket farligheter som endast mäktade med tre skott på Söderblom i Frölundakassen och Frölunda fick en rätt behaglig resa mot tre nya poäng.

Härnäst väntar två tuffa matcher i Frölundaborg när man i helgen gästas av tabellettan Modo Hockey och tabelltrean Luleå Hockey så räkna med juniorhockey i världsklass. Nedsläpp lördag och söndag är 12:00 och båda matcherna sänds på livearenahockey.com

IF Malmö Redhawks-Frölunda HC 0-0 (1-0, 0-2, 0-0)
Skott: 00-00 (4-11, 12-6, 3-6)
Utv.min: 0-0 (2-0, 4-4, 4-4)
1-0 (07:30) | Oscar Eklind SH1
1-1 (24:59) | Johan Lindholm (Kalle Miketinac)
1-2 (25:50) | Måns Carlsson (Johan Lindholm)