En sommar på is
Publicerad: 2019-07-04
FHC
500 barn tar under fyra veckor färjan ut till Frölundas Sommarhockeyskola på Öckerö.

Sommarhockeyskolan på Öckerö är en långkörare som aldrig tycks tappa i dragningskraft. De 500 platserna fylldes snabbt upp när de släpptes och nästa vecka drar skolan igång och rektor Göran Pegenius är förväntansfull.
”Jag räknar med att vi skall ha lika kul som tidigare år”, säger han.
För att hantera anstormningen av barn i åldersgrupperna 2004 till 2011 har Göran Pegenius 40 ledare till sitt förfogande varje vecka, bland annat från Frölundas U16-, J18- och J20-lag.
Och nytt för i år: Frölunda Indians Jag tar ansvar-program blir ett tema för Sommarhockeyskolan.
”Vi kör en variant och tar med oss de nyckelbegrepp vi använder oss av när vi jobbar med programmet internt”, förklarar Pegenius och berättar att en ren tjejgrupp sista veckan är ytterligare en nyhet.

Precis som tidigare år kör Henrik och Joel Lundqvist var sin halvdag under veckorna 28, 29 och 30 och vecka 31 är A-laget på plats under en eftermiddag.
”Målet med de här veckorna är att när barnen sitter på färjan hem skall de tänka: Jag vill komma tillbaka till Öckerö”, säger Göran Pegenius.

Sommarhockeyskolan på Öckerö är ett samarrangemang mellan Frölunda Indians, Skärgården Hockey och Henrik och Joel Lundqvist.

Peter Pettersson Kymmer
STOLTA HUVUDPARTNERS 23/24