Gruppsegrare
Publicerad: 2019-10-15
CHL
Efter andra raka 9-2-segern mot Cardiff Devils är det klart att Frölunda Indians vunnit sin grupp i Champions Hockey League - för sjätte året i följd.

CARDIFF | För en vecka sedan satte sig Frölunda Indians i en förnämlig sits i jakten på slutspel, när man hemmabesegrade Cardiff Devils med klara 9-2. När returmötet, och gruppspelets sista omgång, gick av stapeln i walesiska Viola Arena hade Frölunda allt i sina egna händer, då minst en poäng räckte för att definitivt säkra slutspelsplatsen.

Drygt sex minuter in i matchen tog Frölunda ledningen, när Simon Hjalmarsson, i numerärt överläge, blev framspelad i slottet och rakade in 1-0 i en näst intill öppen målbur.
Efter en något tam inledningsperiod så hade Cardiff med sig ett numerärt överläge in i den andra perioden, efter en Frölundautvisning innan paus. I samband med det numerära överläget kunde Cardiff ta sig in i matchen. Blair Riley rakade in en retur ifrån slottet och kvitterade tillställningen till 1-1.

Den andra perioden skulle innehålla totalt fem mål, där hemmalaget skulle göra ett till, men det efter att Frölunda först återtagit och utökat ledningen till 3-1 igenom Anders Grönlund och Samuel Fagemo. Efter en något omdiskuterad Cardiffreducering kontrade Frölunda kvickt där Samuel Fagemo placerade ett skott förbi Ben Bowns och blev tvåmålsskytt, knappa minuten innan paus.

Ännu en djävulsk tredjeperiod

Om hemmalaget Cardiff hade någonting att säga till om i denna match så var det under de inledande 40 minuterna, för när den tredje perioden startade så drog Frölunda igång ett spel som hette duga och tog över matchen totalt.

Drygt 2:30 minut in i ¬akten utökade först Max Friberg ledningen till 5-2 innan Ryan Lasch i en två-mot-etta serverade Fagemo som satte pucken i nät och fullbordade ett hattrick, bara 43 sekunder senare.
Innan perioden var sju minuter gammal hade Frölunda slagit till igen, två gånger om. Båda målen i numerärt överläge, och båda målen av Simon Hjalmarsson som även han blev hattrick-skytt.

Samuel Fagemo var inte klar vid tre, utan när drygt tre minuter återstod dribblade han sig igenom Cardiff-försvaret, satte sitt fjärde mål i matchen och fastställde slutresultatet 9-2. Resultat innebar att Frölunda säkrade slutspelsplatsen och gruppsegern.

På fredag, 18 oktober, kl 12 lottas slutspelsträdet och vår kommande motståndare.

Kommande matcher
Torsdag 17/10, kl 19:00, Frölunda HC – Växjö Lakers (Biljetter),
Lördag 19/10, kl 15:15, Frölunda HC – IF Malmö Redhawks (Biljetter),
Torsdag 24/10, kl 19:00, Djurgårdens IF – Frölunda HC.

Cardiff Devils - Frölunda HC 2-9 (0-1, 2-3, 0-5) Skott: 24-36 (6-14, 8-13, 10-9)
PIM: 10-12 (2-6, 4-2, 4-4)
Åskådare: 2 689 åskådare

0-1 (06:27) | Simon Hjalmarsson (Rhett Rakhshani, Ryan Lasch) PP1

1-1 (20:46) | Blair Riley (Matias Sointu, Stephen Dixon) PP1
1-2 (28:47) | Anders Grönlund (Rhett Rakhshani, Nicklas Lasu)
1-3 (33:07) | Samuel Fagemo (Brandon Gormley, Ryan Lasch)
2-3 (36:55) | Mark Richardson (Joey Haddad, Gleason Fournier)
2-4 (39:02) | Samuel Fagemo (Jacob Moverare, Ryan Lasch)

2-5 (42:33) | Max Friberg (Karl Stollery, Jacob Peterson)
2-6 (43:16) | Samuel Fagemo (Ryan Lasch)
2-7 (45:33) | Simon Hjalmarsson (Ryan Lasch, Rhett Rakhshani) PP1
2-8 (46:52) | Simon Hjalmarsson (Brandon Gormley, Rhett Rakhshani) PP1 2-9 (56:54) | Samuel Fagemo (David Printz, Julius Bergman)