• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 28 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar

Victor(y) i Mora

9 december 2017 17:36
SHL

Victor Olofsson klev fram och spelade en stor roll när Mora IK städades av i och med 3-1 i Jalas Arena i sista omgången innan landslagsuppehållet.


MORA | Frölunda HC fick en kanonstart i Dalarna efter att Victor Olofsson stänkt in 1-0-pucken bakom Christian Engstrand i Mora IK:s mål redan efter 92 sekunder. Målet var ”Olles” 14:e för säsongen och hans fjärde sett till de fem senaste matcherna.

I förrgårdagens match mot Karlskrona HK så spräckte Max Friberg sin förbannelse-lika nolla i målkolumnen och var drygt två minuter efter Olofssons ledningspuck i dag ett hårsmån ifrån att utöka ledningen till 2-0 i numerärt underläge. Skottet tog dock dessvärre i målramen och i situationens efterdyningar dundrade Max otäckt in i sargen bakom mål och olyckligtvis tvingades avbryta matchen.

– Vi började matchen ganska bra, tyckte Victor Olofsson efter den första perioden och utvecklade:
– Efter ett tag fick Mora komma in i matchen och fick kanske lite väl långa anfall på oss några gånger där. Vi behöver komma ur egen zon lite snabbare så att vi inte blir kvar för länge, det tar på krafterna, avslutade Olofsson intervjun.

Olofsson segerorganisatör

Efter en mållös och, tack vare en del utvisningar, något sönderryckt andraperiod skulle målen börja trilla in igen i den tredje perioden.
Mora hade tagit mer och mer kommando i matchen och helt ologiskt var det därför inte när Robin Johansson, ganska läckert, slog in pucken på volley från nära håll och såg till att hemmalaget kvitterade tillställningen till 1-1 med lite drygt tre minuter avverkade av perioden.

Det skulle dock inte krävas särskilt lång tid för Frölunda att gensvara efter ett fint snurr i anfallszon som slutade med ett nytt ledningsmål. Victor Olofsson fick pucken bakom Morakassen, tittade upp och fann Ponthus Westerholm framför som enkelt stänkte in pucken till 2-1 bakom Engstrand och försatte Frölunda i förarsätet igen.

Mora var starka i slutperioden och tryckte på hårt i offensiv zon, vilket ledde till ytterligare ett par Frölundautvisningar. Ordentligt och redigt spel i numerärt underläge såg dock till att stänga chanserna för Dala-laget och med 44 sekunder kvar att spela fastställde Victor Olofsson slutresultatet 3-1 med en dump i tom kasse – Olofssons andra mål och tredje poäng i matchen.

– Det känns bra efter en sådan här match, det gör det absolut. Sedan tycker jag vi spelade en bra, tight match. Kanske inte vår bästa match offensivt, men en bra defensivt sett, konstaterade Victor Olofsson i C More efter slutsignalen.
– Det är riktigt kul att spela just nu, så är det. Skönt att knipa poäng på bortaplan och att gå in i ett break med några segrar i bagaget, avslutar Victor.

Under kommande vecka väntar landslagsuppehåll. Därefter äger vår nästa hemmamatch rum på torsdag den 21 december. Då gästas vi av Rögle BK i Scandinavium, med matchstart kl 19:00. Biljetter till den matchen köper ni via den här länken.

Matchstatistik

Mora IK - Frölunda HC 1–3 (0-1, 0-0, 1-2)
Skott:
24-24 (7-7, 8-7, 9-10)
PIM: 10-12 (2-4, 4-4, 4-4)

Period 1
0-1 (01:32) | Victor Olofsson (Ponthus Westerholm, Lias Andersson)

Period 2

Period 3
1-1 (43:17) | Robin Johansson (Brandon Gormley)
1-2 (45:10) | Ponthus Westerholm (Victor Olofsson)
1-3 (59:16) | Victor Olofsson (-) ENG

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Gustafsson
(Johan Mattsson)

Adam Almquist - Rasmus Dahlin
Matt Donovan - John Nyberg
Jonathan Sigalet – Mike Weber
Kristoffer Gunnarsson

Joel Mustonen – Joel Lundqvist - Ryan Lasch
Mats Rosseli Olsen – Simon Hjalmarsson - Sebastian Stålberg
Victor Olofsson – Lias Andersson – Ponthus Westerholm
Pontus Widerström – Christoffer Ehn - Max Friberg
Jesper Emanuelsson