Seger direkt efter uppehållet
Publicerad: 2017-02-15
J18
Trots en något sämre start kom Frölunda J18 igång och såg till att överta serieledningen efter 6-1 mot Malmö Redhawks.

Göteborg Det var mestadels Malmö J18 under matchens tio första minuter där skånelaget spelade med hög fart och pressade Frölunda J18 som för ett tag hade svårt att få till något organiserat spel. Men hemmalaget visade att man hade mer att ge och växte in i matchen, man jobbade hårdare på puckarna, satte press på motståndarkassen och direkt kom utdelningen genom Joni Ikonen som innebar 1-0 till hemmalaget och även om Malmö sånär lyckades kvittera med ett skott i stolpen sent i perioden stod sig resultatet perioden ut.

Trots en tidig kvittering till 1-1 från gästande Malmö i numerärt underläge var det nu Frölunda som förde matchen och även om det dröjde ytterligare tio minuter innan nästa mål föll var det knappast chanslöst. Frölunda gick på attack med totalt 24-10 i skott i perioden och Malmös Linus Gidbark fick verkligen jobba när Frölunda kom sköljandes över dom. Men inte ens Malmökeepern kunde stå emot Frölundas offensiv som till slut fick se Eric Engstrand via första stolpen sätta hemmalaget i ledningen på nytt och det stod 2-1 inför den avslutande akten.

Därefter visade Frölunda upp en mer avslappnad sida där man verkligen såg ut att ha kul ute på isen. Man gjorde de små detaljerna rätt och hjälpte varandra och från båset gavs det direktiv på direktiv för att behålla fokuset man uppvisade. Givetvis kom även målen som ett brev på posten där Jakob Heljemo tidigt sköt 3-1. Ett mål Joni Ikonen bara två och en halv minut senare utökade till 4-1 sedan man tilldömts straff.

Därefter gick luften ur Malmö som trots att man vägrade ge sig ändå till slut förlorade med 6-1 efter att Lucas Raymond och Jakob Heljemo båda gjort sitt åttonde respektive nionde mål i J18 Allsvenskan Södra.

Pierre Johnsson, tränare Frölunda J18, var både självkritisk och nöjd efter matchen:

• ”Ludde” höll oss kvar i matchen den första perioden där vi mest såg skakiga ut där vi inte riktigt höll i pucken när Malmö kom ut och sköljde över oss som i en slutspelsmatch.

Hög press och djupa puckar

• Vi växte oss in i matchen idag och det är skönt att vi kunde avsluta och komma upp i den andra halvan av matchen där vi jobbade ner dom och lade puckarna djupt på dom och spelade med press vilket var den största skillnaden från period 1.

Ni möter AIK hemma på lördag.

• Det kommer bli bra, jag tycker vi vann lite väl stort trots deras målchanser så de lär vara revanschsugna säger Pierre som säger att de ska vara med från start så dagens inledning inte upprepas.

Lördagens match mot AIK börjar 12:00 och sänds på livearenahockey.com