Skellefteå nollat i Skellefteå
Publicerad: 2018-01-27
Frölunda Indians tog en övertygande seger borta mot Skellefteå, 3-0.

Den lilla bortaturnén startade på lördagseftermiddagen i Skellefteå Kraft arena och det var två taggade lag som tog sin an uppgiften. Tufft, tajt och välspelat redan från första nedsläpp och med Frölunda i förarsätet.

Det var gästerna som visade upp de tydligaste idéerna och rakaste spelet, men straffades hårt när Ryan Lasch först åkte på en tvåa och Christoffer Ehn ytterligare en strax därefter (puck ut).
Med fler spelare på banan tog Skellefteå helt naturligt över kommandot, men fick ingen utdelning mot ett mycket synkroniserat, intensivt och tätt Frölunda-box-play.
”En mycket bra period av oss, den bästa vi gjort på ett tag”, summerar Frölunda-tränaren Roger Rönnberg den första akten i Cmore.

Utdelningen kom istället tidigt i mittenperioden. Redan efter en dryg minut rundade Adam Almquist Joni Ortios kasse och la in ettan köksvägen.
Det målet var inledningen på en Frölunda-press modell gigantisk som i flera minuter tystade Skellefteå Kraft arena och till och med lockade fram visslingar och burop. Det blev ingen avkastning på det monumentala spelövertaget och istället ett numerärt överläge för hemmalaget, men precis som i första perioden gav det noll och inget.
Frölunda utökade istället ledningen i första numerära överläget – Matt Donovan dundrade in 2-0 fint framspelad av Ryan Lasch.

Den tredje perioden började som den andra, med ett tidigt Frölundamål (59 sekunder) köksvägen – Jan Mursakn rundade kassen och la in pucken bakom Joni Ortio den här gången.
Och precis som i första och andra perioden fick Skellefteå numerära överlägen att ta sig in i matchen på, men fick inte till det alls mot Frölundas ramstarka box play.
”En av de bättre matcherna vi gjort den här säsongen över 60 minuter. Vi gör ett gediget jobb och har tryck i grejerna”, förklarar kapten Joel Lundqvist.

Frölunda flyger till Stockholm på lördagskvällen och tränar på Hovet på söndag förmiddag och möter Djurgården på måndag (borta) och tisdag (hemma).

Biljetter till returen i Scandinavium på tisdag, 19.00, går att köpa via den här länken.

Och följ gärna Frölundas bortaturné på våra sociala medier – Facebook, Instagram och Twitter – som uppdateras ofta och mycket.