Stråhle efter Lundskog
Publicerad: 2019-05-20
FHC
Frölundas nye assisterande tränare: Viktor Stråhle.

Vakansen efter Johan Lundskog är tillsatt – Viktor Stråhle har skrivit på som ny assisterande tränare i två säsonger, till 2021.
– Frölunda är en välskött, anrik och fantastisk förening. Det var många saker som lockade och svårt att inte tacka ja, säger 29-åringen som kommer från Pantern och dubbeljobbet som GM och huvudtränare:
– När jag fick förfrågan blev jag självklart smickrad, men började jag väga för och nackdelar. Läget är ju som det är i Pantern och man vill ju inte vara den som hoppar av, men det här är en möjlighet jag inte kunde tacka nej till. Det skall bli kul att få jobba med Roger (Rönnberg) och hela teamet.

Viktor Stråhle har efter den ryggskada som för tidigt satte stopp för spelet på is målmedvetet byggt en ny karriär vid sidan av via Falun, Malmö och de senaste två säsongerna Pantern.
– Viktor är en kille vi har haft ögonen på och kontakt med tidigare. Han är ung, driven och inte rädd för att jobba hårt. Han kommer att passa in och det här blir riktigt bra, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.
Viktor Stråhle gör sin första arbetsdag med Frölunda Indians på torsdag, i samband med att en ny säsong kör igång på Campus.
– Jag vill bidra med energi, pålitlighet och hårt jobb. Och självklart vill jag sätta min prägel på Frölundas offensiva spel, göra det lite vassare, säger han.

Viktor Stråhle
Ålder: 29 år.
Spelarkarriär: Växjö Lakers, Rögle BK, Helsingborgs HC, Mjölby HC, Falu IF.
Tränarkarriär: Falu IF, Malmö Redhawks, IK Pantern.

Peter Pettersson Kymmer