Full pott i helgen
Publicerad: 2018-02-04
J20
Frölunda J20 följde upp lördagens seger mot AIK med ytterligare en seger mot Örebro HK på söndagen när man vann med klara 4-1.

Frölunda J20 kom ut starka och satte omgående press på gästerna Örebro som pressades ner och även om det skulle dröja till period två för hemmalaget Frölunda J20 att näta på Örebro visade man goda tendenser som gav löfte om mer.

Den andra perioden var knappa tio minuter gammal när Pontus Andreasson sköt det förlösande 1-0 målet till hemmalaget och Samuel Fagemo ville inte vara sämre han när han knappa minuten senare sköt 2-0. Örebro var i brygga och även om de skapade betydligt fler chanser än Frölunda samt fick chansen i fyra minuters numerärt överläge sent i perioden så visade sig Arvid Söderblom från sin bästa sida och stoppade samtliga 16 skott från gästerna.

Den tredje perioden blev händelserik där förutom tre mål gjordes även utdömdes matchstraff för hemmalaget samt så gruffades det efter avblåsningarna så domartrion hade minst sagt mycket att göra. Reduceringen skulle till slut komma som en effekt av det matchstraff Frölunda ådrog sig i inledningen av perioden men närmare än så kom aldrig Örebro utan innan matchen var över sköt Samuel Fagemo sitt andra mål i matchen och sent i perioden fick Arvid Caderoth utdelning i numerärt överläge och matchen vanns til slut med klara 4-1.

Pierre Johnsson var riktigt nöjd med hur hans manskap presterat under helgens två matcher där man mot AIK gjorde två bra perioder samt vände matchen till seger sent. Mot Örebro gjorde man tre bra perioder och visade att nu när serien vänder skulle även Frölunda vända sin trend. Vi gör fem bra perioder i helgen. Vi gjorde det svårt för oss första tjugo mot AIK i lördags men sedan visade killarna att de var beredda att göra jobbet fullt ut och vända trenden säger Pierre.

Idag gör vi en riktigt bra match. I fem mot fem var vi bättre och lyckades slå ut deras powerplay som är ett av det bästa i serien och jag vill även lyfta fram Arvid Söderblom som verkligen fick visa vilken kvalité han besitter och sin klass rakt igenom. Mycket föll på plats i helgen och det var framföra allt viktigt för killarna att få se hur bra de faktiskt är. säger Pierre avslutningsvis.

Frölunda spelar endast en match kommande helg, då mot Rögle BK. Ett lag som verkligen bjudit upp spelmässigt tidigare under säsongen när lagen mötts. Matchen spelas på söndag med start kl. 12:00

Frölunda HC – Örebro HK 4-1 (0-0, 2-0, 2-1)
Skott: 31-33 (15-5, 7-16, 9-12)
PIM: 33-14 (0-6, 6-4, 27-4)