Tung OT-förlust i Karlstad
Publicerad: 2016-10-08

En poäng i en tuff match mot Färjestad

KARLSTAD | Matchinledningen i Löfbergs Arena, Karlstad, var högenergisk och tuff – föga förvånande med tanke på känslorna som brukar svalla när Frölunda HC och Färjestad BK möter varandra.

Frölunda inledde klart starkast och hade nätkänning redan efter halvannan minut när Johan Sundström bröt in från kanten och avlossade ett skott som prickade stolpen.

Under periodens första halva tvingades Färjestad att ådra sig tre utvisningar, vilket gav gästande Frölunda ännu större chanser att etablera tryck inledningsvis, och man skapade ett par bra chanser som dock inte resulterade i något mål de gångerna.

Bortsett från ett par minuter i mitten utav perioden, där hemmalaget växte en aning, så var det Frölunda som var det bättre laget – men det var mållöst efter den första perioden.

DET VAR EN TUFF MATCH rakt igenom och när Färjestad växte ut i den andra perioden tog man verkligen kommandot.
Under riktigt långa stunder i mittenakten så var det just hemmalaget som var bättre, men försvarspelet hos Frölunda var för det mesta stabilt och Johan Gustafssons storspel i målet utmärktes extraordinärt de gånger Färjestad väl skapade riktigt farliga chanser.

Att matchen var mållös efter en period kändes konstigt. Att den fortfarande var det efter två var ännu konstigare med tanke på hur mycket båda lagen ville framåt, ställde om snabbt för att kvickt få pucken uppåt i banan och i allra första hand med tanke på lägena som skapades.
Men till sist så skulle målnollan ändå spräckas i slutet utav den tredje perioden.

Johan Sundström skarvade, i spel 5 mot 4, snyggt in ledningspucken bakom Lars Haugen när Henrik Tömmernes sköt från blålinjen.
I det läget, 14:33 in i den tredje perioden, såg Frölunda ut att gå mot en ny trepoängare, men det skulle bara 46 sekunder så svarade Färjestad genom att spräcka Gustafssons nolla när Joakim Nygård rundade kassen och lirkade in pucken mellan Gustafsson och den bortre stolpen till 1-1.

På det stora hela var oavgjort inte ett helt ologiskt resultat mellan två lag som verkligen ville vinna.
Extrapoängen gick sedan till Färjestad efter att Jonas Holøs avgjort i förlängningen.

*

Närmast väntar returmötet i CHL-sextondelsfinalen mot vitryska Yunost Minsk som spelas på tisdag.
Matchen spelas i Frölundaborg, börjar kl 19:00 och vi har ett 2-3-underläge från första matchen att vända.

Färjestad BK - Frölunda HC 2-1 OT (0-0, 0-0, 1-1, 1-0)