Seger mot Örebro
Publicerad: 2018-01-06
J18
Det blev seger med 6-3 för Frölunda J18 mot Örebro HK i den första matchen av J18 Allsvenskan Södra.

Det började trevande för Frölunda J18 som höll på att trampa igång maskinen och detta utnyttjade Örebro som snart tog ledningen med 1-0 men ju längre den första perioden led desto kom Frölunda in i det hela och lyckade kvittera till 1-1 genom Daniel Torgersson. Man fortsatte sedan pressa hemmalaget och hade ett par chanser, trots detta stod sig resultatet perioden ut.

Återigen var det hemmalaget Örebro som tog ledningen i perioden men Frölundas replik kom bara minuter senare genom Liam Svensson som såg till att kvittera till 2-2 och fyrtionio sekunder senare klev lagkaptenen Arvid Caderoth fram och sköt 2-3 till Frölunda som innebar att indianerna nu var i ledningen för första gången i matchen.

2-3 blev 2-4, 2-5 och 2-6 inom loppet av sju minuter av den tredje perioden efter mål av Lucas Raymond, Elmer Söderblom och Liam Svensson som i numerärt underläge gjorde sitt andra mål i matchen. Därefter slappnade Frölunda av och kunde spela ut och det såg länge ut att sluta vid 2-6 men Örebro lyckades putsa siffrorna något med bara sex sekunder kvar av matchen och 3-6 blev slutresultatet.

Matchningen för Frölunda J18 rullar vidare på söndagen när man gästar Linköping HC och matchen som startar kl. 12:00 sänds på Svenskhockey.tv

Örebro HK – Frölunda HC 3-6 (1-1, 1-2, 1-3)
Skott: 27-34 (11-12, 6-7, 10-15)
PIM: 10-12 (6-4, 2-4, 2-4)

1-0 (02:16) | William Dahlgren
1-1 (12:36) | Daniel Torgersson (Liam Svensson, Elmer Söderblom)

2-1 (26:22) | Victor Stark (Mikael Lindberg, Isak Jonsson)
2-2 (28:00) | Liam Svensson (Daniel Torgersson)
2-3 (28:49) | Arvid Caderoth (Philip Törnqvist, Gustav Berglund)

2-4 (42:37) | Lucas Raymond (Axel Kumlin)