Krigarseger
Publicerad: 2017-11-25
J20
Viktiga poäng säkrades när Frölunda J20 vann med 4-2 mot Malmö Redhawks på lördagen.

MALMÖ Ett tidigt mål genom Jakob Heljemo gav Frölunda J20 den starten man ville ha på matchen och man var sedan det spelförande laget perioden igenom och även om chanserna fanns där stod sig resultatet perioden ut. När Malmö sedan kom ut starkast i den andra perioden hängde kvitteringen i pucken när hemmalaget tryckte på men Arvid Söderblom stod emot det mesta som kom emot honom och istället kunde Frölunda genom Jonatan Lundin-Andersson som i vanlig ordning checkat in på kontoret utöka till 0-2.

Frölunda började sedan veva igång maskineriet och tog över mer och mer men en utvisning sent i den andra perioden grusade maskineriet något när Malmö reducerade till 1-2. Spelet böljar sedan inledningsvis av den tredje perioden och det är sådär lagom grinigt vilket gynnade Frölunda som sakta men säkert jobbade ner Malmö i samband med Jakob Heljemos andra mål för dagen som innebar 1-3. Även om ytterligare Malmöreducering till 2-3 kom i slutet av matchen var det aldrig någon riktig fara och Pontus Andreasson kunde skicka in 2-4 pucken i den öppna målburen och tre säkrade poäng i en riktigt tajt tabell där Frölunda jagar en plats till vårens toptio spel.

Jag tycker vi gör en bra match idag, en väl taktiskt genomförd match säger Pierre som syftar på hur hans lag jobbade som en enhet matchen igenom. Vi gör jobbet idag och känslan är att vi har något riktigt bra på gång där vi är på väg uppåt vilket vi jobbat för och det här gänget ger aldrig upp säger Pierre.

Det har tagit sin tid att bli det laget vi är idag men vi har aldrig gett upp och alla förstår att om vi ska vinna hockeymatcher så måste vi göra jobbet fullt ut och gör vi det så blir vi svårslagna. Även om vi är beroende av andra resultat så ska åtminstone vi se till att göra vårt jobb säger Pierre och blickar mot vårens TopTio spel där det endast skiljer en poäng upp till femteplacerade HV71 som för närvarade har den sista platsen.

Nu väntar en vecka där de ska fortsätta bygga på den goda trend man just nu är inne i och vara redo när man möter Växjö Lakers hemma lördag den andra december. Den matchen sänds på svenskhockey.tv och startar 16:30.

IF Malmö Redhawks - Frölunda HC 2-4 (0-1, 1-1, 1-2)
0-1 (02:49) | Jakob Heljemo (Filip Westerlund, Arvid Söderblom)

0-2 (32:25) | Jonatan Lundin-Andersson
1-2 (39:31) | Edgar Treijs (Oliver Nilsson, Oliver Olsson) PP1

1-3 (54:26) | Jakob Heljemo (Eric Engstrand, Filip Persson)
2-3 (56:24) | Oscar Eklind (Edgars Treijs, Oliver Olsson)
2-4 (59:38) | Pontus Andreasson (Joseph Berger, Kalle Miketinac)