Publicerad: 2016-12-13
CHL
Frölunda Indians är i CHL-semifinal för tredje säsongen i rad.

I ett glest besatt, kallt och inte särskilt stämningsfullt Saab arena gled två lag in med förutsättningarna mycket klart för sig inför CHL-kvartsfinal två.
Fyra mål upp för Frölunda Indians och Linköping i desperat behov av en bra start, men det blev inte riktigt som hemmalaget tänkt sig - trots ett tidigt power play.
Frölunda tog ledningen i den 14 matchminuten - Victor Olofsson i numerärt överläge - och ytterligare sten på bördan för Linköping som ärligt talat inte satte Johan Gustafsson på några större problem.
Från ingenstans egentligen byggde kedjan med lillebror Olimb, Ken Andre, från egen zon och hittade en lurig väg in i offensivt område och Anders Lilja framför mål som elegant och otagbart vispade in 1-1 bakom Gustafsson med två och en halv minut kvar av den första perioden.
Om den första akten var kontrollerat intetsägande var den andra precis det motsatta. Många chanser, mål och framförallt utvisningar.
Linköping drog på sig 5 tvåminutare, Frölunda sex och däremellan ganska hafsigt spel, från båda sidor.
Frölunda verkade må bäst av en oklar matchbild. Ledningsmålet, 2-1, stötte Johan Sundström in på volley, assist Joel Lundqvist, tidigt. 2-2 föste Niklas Persson in i tom bur i power play efter drygt elva spelade minuter. Och ledning för bortalaget igen några minuter senare - Victor Olofsson i pp, ett identiskt mål med det han gjorde mot Växjö i lördags.
Periodens slutskede tillhörde Sean Bergenheim. Med drygt två minuter dirog han på sig kvällens tredje utvisning, kom in med 16 sekunder kvar och forcerade 19.57 in 4-2.
"En hafsig första period, men bra power play och box play från vår sida och det räckte. Det blev lite avslaget när vi gick upp i ledning med ett par mål", säger Frölundas assisterande tränare Pär Johansson.
Tredje perioden blev en ren expeditionsaffär med två lag som var lika medvetna om hur den sena kvällen skulle sluta. Och mitt i den satte Casey Wellman ytterligare en spik i Linköpings kista, 2-5 i spel fem mot tre, 9-2 totalt.
I CHL-semifinalen ställs Frölunda Indians mot schweiziska Fribourg - 10 och 17 januari 2017.
"Förre Modotränaren Larry Huras lag och det skall bli kul att se hur han har startat om", menar Pär Johansson.