Publicerad: 2016-11-19

Fjärde raka segern när HV71 besegrades inför fullsatta läktare.

GÖTEBORG | Det var uppdukat för fest i Scandinavium denna lördag när HV71 gästade. Med sig hade de ett enormt följe supportrar som fick sig en läktarmatch mot Goa Gubbar och Sektion 84.

Spelet på isen var till en början tempostarkt och i avblåsningarna hett, som följd utav stämningen i arenan. Hur som haver var inte spelet med puck utav allra högsta kvalité till en början, utan vi fick bevittna en del slarv och ett lite sargat passningsspel.

Gästande HV71 var det något hetare laget under den första akten där de pressade Frölunda HC till felpass och utnyttjade det med hög forecheck och istället kunde skapa lite offensivt tryck. Tack vare en mycket välspelande Johan Gustafsson i målet slutade den första perioden mållöst trots skottövertag 14-6 för gästerna.

SPELET I DEN ANDRA PERIODEN var aningen mer organiserat, och fortsatt med högt tempo och underhållningsvärde. För hemmapubliken blev också mittenakten än mer underhållande då puckarna började trilla in bakom HV-målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel.

Christoffer Ehn gjorde det bra när han skrinnade sig igenom HV-försvaret och skapade sig ett friläge med Pettersson-Wentzel, dribblade ned denne och fick se en framstörtandes Patrik Carlsson raka in returen till 1-0 med knappt den halva perioden spelad.
Frölunda fick rikligt med energi efter ledningspucken och tryckte på ordentligt för att utöka ledningen. Det skulle bara ta två minuter efter ledningspucken innan målraketen fick avlossas igen. Joel Lundqivst skarvade in Simon Hjalmarssons skottpass till 2-0 i numerärt överläge.

Frölundas klart bäste spelare i dag stavades Johan Gustafsson, för vilken match den gode norrlänningen gjorde. Han räddade samtliga 29 skott på mål han bemöttes under de två första perioderna och i den tredje perioden var han en stor huvudfigur när gästerna tryckte på för att ta ikapp underläget.

Han fick kapitulera med lite mer än en minut kvar utav den tredje perioden när Adam Almquist smällde in en 2-1-reducering, men närmre än så kom inte HV71 utan Frölunda höll undan och tog fjärde raka segern i och med slutresultatet 2-1.

På tisdag gästas vi utav IF Malmö Redhawks. Nedsläpp sker kl 19:00 och biljetter köper ni på ticketmaster.se.

Frölunda HC - HV71 2-1 (0-0, 2-0, 0-1)

Skott: 25-42 (6-14, 10-15, 9-13)
Utv.min: 8-8 (4-2, 2-4, 2-2)