Förlust på straffar i första matchen.
Publicerad: 2017-03-10
U16
Frölundaborg bjöd på U16SM på fredagseftermiddagen när Frölunda U16 ställdes mot HV71. Det blev en målrik match med hela 15 mål där Frölunda tyvärr förlorade på straffar.

Göteborg- Detta var en klassisk U16 match. Spelet i den första perioden var stundtals oorganiserat, det syntes att spelarna var nervösa och det mesta av puckarna gick in bakom båda målvakterna. Lagen turades om att skapa framåt och man följdes även åt i målprotokollet matchen igenom där Frölunda U16 under hela den första perioden var laget i ledningen och även om man för en stund såg ut att hålla undan var det individuella misstag som gjorde att HV71 kunde komma tillbaka gång på gång i en målrik period som slutade 4-4.

Den andra perioden bjöd inte på lika mycket mål som period ett men spelet var fortsatt svajigt och svängde upp och ner över isen perioden igenom. Denna gång var det HV71 som var laget som öppnade målskyttet i perioden samtidigt som man vände resultatet till sin fördel men två mål av Frölunda genom Travis Treloar och Isac Andersson satte hemmalaget i förarsätet inför den tredje perioden.

HV71 tog över mer och mer i den tredje perioden trots att Frölunda vann skotten med 12-7 men gästerna HV71 skapade flera farliga chanser och fick således även utdelning två gånger om när man kvitterade och på nytt tog ledningen sent i perioden men en krigarinsats från Lucas Raymond som stack på kassen resulterade i 7-7 och övertid.

Övertiden förblev mållös och i den tredje rundan i den efterföljande straffläggningen överlistade gästernas Simon Holmström Frölundakeepern Hannes Kollén och sköt bonuspoängen till HV71.

U16SM fortsätter med åttondelsfinalernas poolspel på lördagen. Då ställs Frölunda mot Nacka HK. Den matchen startar 17:30 och spelas i Frölundaborg.

Frölunda HC-HV71 7-8 (4-4, 2-1, 1-2, 0-0, 0-1)
Skott: 51-37 (14-15, 21-11, 12-7, 4-3, 0-1)
Utv.min: 31-12 (2-6, 0-2, 29-4, 0-0, 0-0)
1-0 (03:03) | Ludvig Levinsson (Isac Andersson, Eric Hjort) PP1
1-1 (05:21) | Filip Moen (Samuel Guer)
2-1 (07:06) | Travis Treloar (Lucas Raymond)
2-2 (12:04) | Kevin Pettersson
3-2 (12:44) | Hampus Lövberg (Victor Widlund, Wilhelm Nilsson)
3-3 (14:41) | Gustav Berglund (Simon Holmström)
4-3 (17:58) | Elmer Söderblom (Ludvig Levinsson)