J18: Linköping HC nollat
Publicerad: 2016-11-17

Farten var överlag hög matchen igenom men kanske lite extra fartfylld under första halvan av matchen där det verkligen var Juniorhockey – böljande, stundtals huvudlöst, men riktigt roligt spel från båda lagen. Frölunda vann till slut med 3-0 (0-0, 1-0, 2-0).

GÖTEBORG – Efter en fartfylld men mållös förstaperiod tog Frölunda till slut ledningen efter bara 52 sekunder av den andra perioden genom Jonathan Lundin-Andersson som överlistade Bågenvik i Linköping-kassen. En ledning man sedan utökade till både 2-0 och 3-0 genom Jesper Emanuelsson och Linus Nässén. Den tredje perioden var riktigt bra från Frölunda där man gjorde allt man pratat om att göra. Man spela med puckkontroll, släppte pucken snabbt inom lagen, hittade passningar och drev på kassen.

Bakåt gjorde man hemjobbet och hjälpte Erik Portillo som spelat lugnt och följsamt att hålla nollan när det återstod minuter av matchen. Segern innebar inte bara tre poäng utan även en bra känsla inför söndagens bortamatch mot IF Troja Ljungby.

Även Pierre Johnsson, tränare Frölunda J18,  höll med om att dagens match gick väldigt snabbt:
- Ja, det gjorde den. Kanske lite väl snabbt där det var huvudet under armen, framför allt i första och andra halva där puckar flög och positioneringen var sådär men det är kul att se att killarna bara kör och de vill mycket.

- Det var en tuff match under 60 minuter. Jag vet att det är en klyscha att säga att vi växer in i matchen men idag tycker jag faktiskt att vi gör det säger Pierre. - Vi blev bättre och bättre och i den sista perioden spelar vi riktigt bra med snabba pucksläpp och driv på kassen.

Ni möter Troja Ljungby på söndag.
- Ja det kommer bli intressant. Det är tuffa matcher mot lagen som slåss därnere och vi kommer få bekänna färg för det kommer bli tufft. De hänger med så länge de känner att de har hugg men vi ska spela vårt spel. Vi ska vara förberedda.

Matchstatistik
Frölunda HC – Linköping HC 3-0 (0-0, 1-0, 2-0)
Skott:
19-29 (5-10, 6-9, 8-10)
Utv.min: 2-4 (0-0, 2-0, 0-4)

Period 1
Inga mål

Period 2
1-0 (20:52) | Jonathan Lundin-Andersson (Leon Lerebäck)

Period 3
2-0 (52:01) | Jesper Emanuelsson (Jakob Heljemo)
3-0 (55:34) | Linus Nässén (Jesper Emanuelsson)

 

Skribent Christian Wahlgren