”Vi måste in på ytan”
Publicerad: 2018-03-20
SHL
Hemläxan är gjord och Frölunda Indians åker till Malmö för att stjäla tillbaka en match.

Det krävs inga expertkunskaper för att kunna konstatera: Frölunda förde kvartsfinal ett, Malmö tog vara på de möjligheter som bjöds och vann matchen tack vare en tät målvakt.
”Vi skapade definitivt lägen för att göra fler mål, men är medvetna om att Malmö är tunga att möta. Vi skall fortsätta att driva spelet och hindra dom från att skapa”, förklarar Frölundas videocoach Erik Lignell och påminner om att kvartsfinalserien spelas i bäst av sju matcher:
”Vi har varit med om alla möjliga varianter genom åren, bland annat två 1-3-underlägen, och inget är avgjort efter en match. Det är först till fyra som gäller”.

Att Malmö-målvakten Oscar Alsenfelt hade en inspirerad kväll i Scandinavium har inte undgått någon som såg matchen, men det finns en plan berättar Frölundas målvaktstränare Kristoffer Martin.
”Vi har scoutat alla spelare i Malmö, inklusive målvakten, och för oss handlar det om att göra det vi pratat om och om att ha tålamod”.
Vad betyder det rent konkret?
”Vi måste komma in på ytan framför mål och göra det svårt för målvakten att se pucken”.
Ett friskt och förstärkt – Filip Westerlund och Jakob Stenqvist – Frölunda Indians tränade i Scandinavium på tisdagsförmiddagen.
Truppen som tar bussen ner till kvartsfinal 2 i Malmö tas ut efter onsdagsförmiddagens värmning.

Kvartsfinal 3 mellan Frölunda och Malmö spelas i Scandinavium på fredan, nedsläpp 19.00 – biljetter går att köpa via den här länken.

Peter Pettersson Kymmer