Från två nollor till noll poäng
Publicerad: 2018-01-30
SHL
Djurgårdens IF var något hetare, kvickare och överlag bättre i back-to-back-returen i Scandinavium, och vann med 4-2 trots en bra Frölunda HC-start.

GÖTEBORG | De båda lagens förstaformationer hade knappt hunnit ut på isen innan Frölunda HC fick chansen att spela powerplay när Djurgårdens IF var på besök i Scandinavium för back-to-back-mötets returmatch. Det tidiga numerära överläget resulterade också i en tidig 1-0-ledning (02:15, närmare bestämt) då Carl Grundström bröt en sju matcher lång mållös svit.

Båda lag gav sken om att man möttes så sent som i går kväll, där energin, frenesin och intensiteten ifrån gårdagens matchbild inte var av likvärdig kvalitet. Det var dock Frölunda som inledde matchen piggast och hade ett spelövertag under i synnerhet periodens första halva. Spelövertaget tunnades ut mer och mer successivt när Djurgården jobbade ned Frölunda och skulle också få utdelning.

Fyra raka Djurgårdsmål

Inför tisdagens match hade Johan Gustafsson hållit nollan i totalt 148 minuter och 19 sekunder, men en tredje raka nolla lyckades inte ”JG” mäkta med. Med 16:32 spelat av den första perioden fick JG till sist se nollan spräckas, när den kvicke Djurgårdsanfallaren Axel Jonsson-Fjällby skrinnade sig fri och placerade pucken i armhålan på målmannen till 1-1.
Jonsson-Fjällby skulle senare i matchen hålla sig framme och skriva in sig i målprotokollet på nytt. Efter att Niclas Bergfors spelats fri och lagt upp Djurgårdens ledningspuck i nättaket var det sedan Jonsson-Fjällby som var på rätt plats i en rörig situation framför JG och rakade in en retur till vad som blev 3-1 för gästerna.

Djurgården var det bättre laget under stora delar av matchen och ”tävlade” bra mot Rönnbergs mannar, som inte riktigt gick att känna igen efter de tre senaste bortamatcherna (7-1 mot Karlskrona HK, 3-0 mot Skellefteå AIK och 1-0 mot Djurgården i går). Det var dock ett tappert kämpande Frölunda som ryckte upp spelet under den tredje periodens inledande minuter, i jakten på en tidig reducering. Med lite kvickare passningsspel och bättre driv mot mål ökade chanserna mot Adam Reideborn i Djurgårdsmålet, men med lite drygt sju minuter avverkade av perioden så stängde gästerna matchen. I en snabb kontring kunde Patrik Lundh nypa dit ett hårt direktskott och gav stockholmarna en bekväm 4-1-ledning.

Christoffer Ehn tryckte in en 4-2-reducering med drygt tre minuter kvar att spela, och med halvminuten kvar kunde Ponthus Westerholm raka in en lös puck framför Reideborn – men målet blev bortdömt på grund av att pucken grävdes fram när Reideborn hade lagt plockhanden på.
Vinstsviten på tre raka matcher bröts i och med 4-2-förlusten och Roger Rönnberg kommenterade förlusten så här:

– Lite ombytta roller i dag gentemot i går. Jag såg ett lag som var inställtda på att lira ishockey och ett lag som var inställda på att tävla och kriga hårt. Tyvärr var det sistnämnda laget i dag inte Frölunda. Man behöver så klart en balans av de båda nämnda faktorerna, men tappar man tävlingen blir man uppätna av alla lag. Särskilt ett skadeskjutet Djurgården som kommer hit och vet att de behöver jobba hårt.

– Vi fick 1-0 tidigt och vaggades in i någon falsk trygghet som blev bekvämt och lugnt, det måste vi ta tag , i framtiden.

Nästa hemmamatch: Lördag 3:e februari kl 15:15, Färjestad BK. Biljetter köper ni via den här länken.