Skön seger mot Rögle
Publicerad: 2017-11-23
SHL
Frölunda HC hade, inför kvällens drabbning, fem raka vinster mot Rögle BK och hade under 2000-talet inte förlorat en enda hemmamatch mot skåningarna (elva matcher i Elitserien/SHL). Det var dock ett Rögle som dök upp i Scandinavium med förhoppning av en andra raka vinst efter att man, genom 6-1 mot Örebro HK i tisdags, brutit en nio matcher lång förlustsvit.

GÖTEBORG | Spelmässigt var det hemmalaget som inledde starkast i Scandinavium och hade mycket puck i Rögles zon under inledningsaktens första halva, men särskilt många farligheter skapade man ändå inte framför Justin Pogge i gästernas målbur.

Gästerna bjöds in i matchen efter en Frölundautvisning och skakade till matchbilden lite för några minuter, men trots att man så när överlistat Johan Gustafsson vid två tillfällen så var det ändå Frölunda som skulle gå vinnande ur den första perioden. Lite från ingenstans kontrade Frölunda in pucken där Ryan Lasch avlossade ett skott som kanske lite enkelt överlistade Justin Pogge och Frölunda tog en 1-0-ledning i matchen.
Med bara 11,6 sekunder kvar av perioden var Ryan Lasch än en gång framme och serverade Adam Almquist, som med ett direktskott ifrån blålinjen satte pucken till 2-0 med sitt tredje mål för säsongen.

Mustonens succéstart

Frölunda hade satt foten på gaspedalen och det var ytterst sällan de lättade på den, vilket aldrig gav Rögle någon riktig chans att ta sig in i matchen.
Någon som däremot tagit sig in i matchen om en ordinarie plats i Frölundas trupp är Joel Mustonen, som inför dagens match gjort mål i båda sina första två matcher i Frölundatröjan - och det small till även i kväll.
Med drygt tre minuter spelat av mittenakten fick han pucken längs högerkanten och avlossade sitt oerhört vassa skott som överlistade Pogge vid det främre krysset och Mustonen har då gjort mål i tre raka matcher – och det i kväll med föräldrarna på läktaren.

Almquist bakom mycket

Rögle reducerade några minuter in i den tredje perioden till 3-1, i numerärt underläge. Men under samma utvisning klev Adam Almquist fram och kritade in sig själv i målprotokollet.
På direktskott, på pass av Ryan Lasch och från blålinjen – snarlikt målet från den första perioden satte Adam sitt andra för kvällen och såg till att man drog ifrån till 4-1 på tavlan.
Drog ifrån ytterligare gjorde man några minuter senare, när Adam sköt och Ponthus Westerholm styrde in pucken bakom Justin Pogge till 5-1 i vad som blev ett fastställande av slutresultatet.

Johan Lundskog – Svårt att inte vara nöjd i kväll, konstaterar assisterande tränare Johan Lundskog efter match och utvecklar:
– Jag tycker att vi börjar få ihop den där hockeyn vi efterlyst tidigare under säsongen. De senaste matcherna tycker jag att vi har fått ihop spelet i fem mot fem, fått ett stabilt målvaktsspel och ett special teams som levererar. Så jag är jättenöjd, avslutar Johan.

På lördag gästas vi av Linköping HC i Scandinavium, med matchstart kl 15:15. Biljetter till den matchen köper ni via den här länken.