Förlust i Karlstad
Publicerad: 2020-02-20
Frölunda föll i Karlstad efter tidigt baklängesmål.

KARLSTAD | Frölunda fick en riktigt tuff start i Löfbergs Arena, där Per Åslund gav Färjestad ledningen i numerärt överläge redan efter två minuters spel.
Motgång direkt och en omedelbart något brantare uppförsbacke gjorde att Frölunda behövde några minuter extra för att få igång skridskorna och spelet. När spelet så sakteliga väl började arta sig så tog också Frölunda ett smärre grepp om matchbilden och gjorde flera saker något bättre än hemmalaget i spel fem mot fem. En stolpträff från Ryan Lasch var också den lilla skillnaden från ett likaresultat efter 20 minuters spel.

Efter att Frölunda inlett den andra perioden i ett ganska rappt tempo och haft ett par längre anfall med tryck så var det extra retligt att Färjestad tog vara på två raka anfall och något för enkelt kunde utöka ledningen två gånger om inom loppet av 33 sekunder.
De dubbla baklängesmålen blev ett tufft prov för Frölunda, som den närmsta tiden därefter hade svårt att komma upp i nivå.

Ryan Lasch höll sig, halvvägs in i matchen, påpassligt framför Arvid Holm i Färjestadsmålet och styrde elegant in Jacob Moverares skott och skänkte hopp med en 3-1-reducering. I ett numerärt överläge sent i mittenakten kom också ett jätteläge att ånyo reducera, men utan framgång.

Kom aldrig upp

En utvisning sent i den tredje perioden gjorde att Frölunda inledde slutakten i med en man mindre på banan, och några minuter in i akten kom också ytterligare en. Trots att båda numerära underlägen spelades av så tog det ändå tid för Frölunda att ta sig in i akten. Halvvägs in i perioden fick man lite hjälp med två Färjestadutvisningar och fick den där riktiga chansen att ta in underläget. Men utan lycka.

Istället utökade hemmalaget till 4-1 med drygt fyra minuter kvar, då Gustav Rydahl vann en sargduell och spelade fram Daniel Viksten, som avgjorde matchen. Kort därpå rakade Jesper Olofsson in en puck i tom bur innan Samuel Fagemo reducerade och fastställde slutresultatet 5-2 i slutminuten.

– Ett ganska tveksamt Frölunda i dag, tycker jag. Vi fick ingenting gratis och vi behövde en extra tankesekunds i allting vi gjorde. Kort sagt, vi var för långsamma i dag, sade Roger Rönnberg efter slutsignalen och utvecklade:
– Många misstag och väldigt enkla sådana. Vi tog enkla utvisningar och vi fick inte riktigt upp den attack vi vill ha i vårt powerplay. Det där riktigt hungriga Frölunda som vinner situationer och spelar på instinkt fanns inte där i dag, avslutade Roger.