Kross
Publicerad: 2017-10-29
J18
Frölunda J18 vinner stort i den sista matchen inför landslags och TV-pucksuppehållet när man slår IK Oskarshamn med hela 11-2.

GÖTEBORG Den första perioden bestod av spel mot ett mål där Frölunda och kanske framför allt förstakedjan med Lucas Raymond, Karl Henriksson och Isac Andersson kom i våg efter våg och IK Oskarshamn såg ut att vara flera nummer för små. Det stod 3-0 till Frölunda J18 innan halva förstaperioden var spelad och när man summerade perioden hade man avgjort matchen med 6-0 på tavlan inför den andra perioden och Karl Henriksson noterades för tre mål i den första perioden.

IK Oskarshamn fick en smakstart i den andra perioden när man lyckades reducera till 6-1 men Frölunda replikerade omgående när inbytte Oskarshamnkeepern Hugo Engsund tappade in Liam Svenssons skott, 7-1 till hemmalaget som hade fler mål i sig. IK Oskarshamn drog sedan på sig en utvisning och 8-1 ordnade Philip Törnqvist medan Måns Krämer minuter senare sköt sitt andra mål för säsongen som innebar 9-1, även det målet kom i numerärt överläge.
Frölunda drog sedan ner tempot något vilket innebar att resultatet stod sig perioden ut.

Den tredje perioden spelade Frölunda kontrollerat även om det stundtals slarvades här och där vilket Oskarshamn fick utdelning på när man på nytt reducerade till 10-2. Periodens stora behållning var Måns Krämer som sköt två mål och precis som Karl Henriksson noterades för hattrick.

Tobias Johansson, huvudtränare Frölunda J18, efter matchen: Killarna såg fokuserade ut på värmningen och det är ett gott tecken säger ”Tobbe” och ler innan han fortsätter; Vi hade 6-0 efter första perioden att spela på och jag tycker att vi gör 60 bra minuter idag där alla bidrar.

Nu väntar ett veckolångt uppehåll pga. TV-pucken där några spelare åker på landslagsturnering och andra spelar TV-pucken men de som är kvar kommer få stenhård träning så hans lag är redo när serien startar om med bortamatch mot Tingsryds AIF den nionde november.

Frölunda HC 11-2 (6-0, 3-1, 2-1)
1-0 (00:16) | Lucas Raymond (Isac Andersson)
2-0 (03:59) | Karl Henriksson (Lucas Raymond)
3-0 (09:03) | Karl Henriksson (Lucas Raymond, Isac Andersson)
4-0 (12:26) | Lucas Raymond (Isac Andersson, Karl Henriksson)
5-0 (13:04) | Karl Henriksson (Lucas Raymond, Isac Andersson)
6-0 (17:52) | Filip Persson

6-1 (21:34) | Eric Karlsson (Ludwig Svensson Träff)
7-1 (21:43) | Liam Svensson (Gustav Berglund)