Straffseger
Publicerad: 2018-09-21
FHC20
Frölunda tog en tung skalp i Linköping på fredagskvällen när man straffade Linköpings HC.

LINKÖPING Det märktes att det var två lag av samma typ som möttes för i stort sett matchen igenom var det tajt spelmässigt, skottmässigt och fartmässigt med två riktigt bra målvakter som höll sina lag kvar i matchen när motståndaren tryckte på.

Frölundas Elmer Söderblom inledde målskyttet i matchen sent i den första perioden och man höll ledningen långt in i den andra perioden då Linköping som lyckats sätta press tack vare numerärt överläge kvitterade till 1-1 och även om det fanns gott om chanser för Frölunda att på nytt ta ledningen så tajtades det till ju längre matchen led och gick till övertid. Väl där behövde Samuel Fagemo endast 22 sekunder på sig för att skjuta hem bonuspoängen och Frölunda vann till slut med 2-1.

Imorgon lördag väntar returmöte kl 14:00 lagen emellan, även den matchen spelas i Stångebro Ishall.

Matchstatistik Linköping HC-Frölunda HC 1-2 (0-1, 1-0, 0-0, 0-1)
Period 1 0-1 (18:24) | Elmer Söderblom (Filip Hasa, Karl Henriksson)