Storseger i mustaschens tecken
Publicerad: 2019-11-21
Movember-beklädda kunde Frölunda rida vidare på vågen efter tisdagens storseger mot Färjestad och besegrade Leksand med klara 7-1.

GÖTEBORG | Frölunda pryddes, dagen till ära, i speciellt framtagna dräkter för att uppmärksamma Movember. I kampen för mäns hälsa klev Frölunda ut på isen och startade piggt mot ett Leksand som fick svårt att hålla sig på isen under de första bytena. Knappt två minuter in i matchen tappade Julius Bergman en puck strax nedanför anfallszonens tekningscirklar, lägligt för Mats Rosseli Olsen som klev in och avlossade ett skott direkt och fick se pucken flyga in bakom Leksandsmålvakten Janne Juvonen till 1-0.
En tidig ledning gav givetvis energi till hemmalaget, som i några byten fortsatte på den inslagna vägen. Allra hetast var kedjan med Johan Sundström, Patrik Carlsson och Samuel Fagemo, som till synes ständigt bet sig fast i Leksandszonen och hotade, men utan framgång.

Niklas Rubin hade till stora delar av matchen en ganska lugn tillställning, men vid ett tillfälle i inledningsperioden fick han verkligen bekänna färg, då gästernas Patrik Zackrisson spelades till ett öppet läge till höger om målburen och så när kunde kvittera. Men Rubin var snabbt över i sidled, sträckte ut sig och räddade i sista stund. Även inledningsvis i mittenakten gjorde Leksand det bekymmersamt för Rubin och Frölundaförsvaret i och med ett tidigt numerärt överläge. Men hemmalaget redde ut de två minuterna, kontrade snabbt i samband med att man blev fulltaliga och skulle där och då istället utöka ledningen till 2-0, när Patrik Carlsson tog vara på en retur och rakade in sitt fjärde mål för säsongen.

Ett ganska lojt spel i Frölundas två första numerära överlägen bar så småningom frukt när man, i sitt tredje försök, äntrade anfallszon kvickt och Simon Hjalmarsson egentligen bara hade att raka in pucken enkelt efter en alert och kvick passning ifrån Ryan Lasch. 3-0 var ett faktum och skillnaden på lagen denna afton kändes påfallande stor.

Storseger

Leksand kom ut piggt i den tredje perioden och visade lovande, offensiva intensioner, men när Jacob Moverare, knappt fem minuter in, stod för en fin individuell prestation i uppåkningsfasen delade en Leksandsspelare ut ett rapp med klubban och visades ut på botbänken. Under det numerära överläget nätade Brandon Gormley med ett tungt slagskott ifrån sin backposition och stängde matchen med sitt 4-0-mål.

Det de 12 044 åskådarna därefter fick se i 14 minuter, var ett glädjefyllt, spelsuget och avslappnat Frölunda som gjorde det mesta för att bjuda på skönspel. Efter ytterligare två mål framåt skulle ändå en Leksandsreducering tillkomma, när Thomas Valkvæ-Olsen stod för ett fint tekniskt nummer och knackade in pucken på volley mellan benen på Niklas Rubin och spräckte dennes nolla.
Fastställde slutresultatet gjorde däremot Ryan Lasch, som, med drygt tre minuter kvar av matchen, serverades av Simon Hjalmarsson, lirkade bort Juvonen och rakade in pucken för sitt sjätte mål i SHL 2019/20 och fastställde slutresultatet 7-1.

– Jag är mycket nöjd att killarna hittar energi till den här matchen, efter urladdningen i tisdags (8-2-vinsten mot Färjestad). Jag var väldigt orolig inför den här matchen och var lite orolig över hur vi skulle hitta energin och motivationen, framför allt till att göra de där tråkiga sakerna som kräver uppoffring och energi. Det gjorde killarna väldigt bra i dag, och det är de grejerna som gjorde att vi klarade av att vinna den här matchen, konstaterade huvudtränare Roger Rönnberg efter slutsignalen.

Kommande matcher
Lördag 23/11, kl 15:15, Linköping HC – Frölunda HC,
Torsdag 28/11, kl 19:00, Frölunda HC – IK Oskarshamn (Biljetter),
Lördag 30/11, kl 18:00, Färjestad BK – Frölunda HC.

Frölunda HC – Leksands IF 7-1 (1-0, 2-0, 4-1) Skott: 42-27 (9-7, 20-10, 13-10)
PIM: 2-8 (0-2, 2-4, 0-2)
Åskådare: 12 044 åskådare

1-0 (02:43) | Mats Rosseli Olsen (Julius Bergman, Nicklas Lasu)

2-0 (24:29) | Patrik Carlsson (Joel Mustonen, Nicklas Lasu)
3-0 (34:04) | Simon Hjalmarsson (Ryan Lasch, Joel Lundqvist) PP1

4-0 (46:19) | Brandon Gormley (Johan Sundström, Ryan Lasch) PP1
5-0 (48:08) | Nicklas Lasu (Mats Rosseli Olsen, Jacob Moverare)
6-0 (51:13) | Viktor Ekbom (Simon Hjalmarsson)
6-1 (54:13) | Thomas Valkvæ-Olsen (Oskar Lang, Jon Knuts) 7-1 (56:53) | Ryan Lasch (Simon Hjalmarsson, Jacob Peterson)