Kvartsfinal mot HV71
Publicerad: 2017-03-21
J18
Precis som föreningens J20 lag matchar Frölunda J18 sin kvartsfinal mot HV71 och två segrar på tre matcher är allt som krävs för att ta sig vidare till JSM helgen i Nyköping i slutet av mars.

Frölunda J18 avväpnade motståndaren Nacka HK väldigt enkelt i åttondelsfinalen där man på två matcher sköt hela 19 mål framåt medan man endast släppte in två. Även om motståndet i kvartsfinalen kommer bli betydligt tuffare än Nacka så finns det en stor bredd i laget vilket gör att de regerande mästarna Frölunda J18 går in i kvartsfinalerna med gott mod.

Varför HV71? Vi valde det laget vi tror vi har bäst chans emot och även om det varit tuffa och tajta matcher mot HV71 där vi både vunnit och förlorat kändes det rätt. Sen att det är bra geografiskt sett är även det gynnsamt för oss med kort resa säger Pierre och fortsätter; Det ska bli kul, det är derby och kommer bli bra matcher där båda lagen kommer att köra.

Frölunda J18 spelar sina hemmamatcher i Scandinavium, en arena Pierre är väl bekant med efter hans tre säsonger i Frölundatröjan och att det kommer bli speciellt att vara i båset i Scandinavium igen är inget Pierre hymlar om: Det kommer bli fantastiskt kul och en häftig upplevelse för killarna som kanske varken har tränat eller spelat i den här arenan. Det kommer bli en annan inramning säger Pierre som tillägger att målet för killarna en dag är att spela i Scandinavium och det är lika bra att de vänjer sig nu. Blir det entré genom indianen? Ja det hade varit något säger Pierre och skrattar.

Känslan i laget är god. Vi har en bra säsong bakom oss med en grym höst och bra vår än så länge så vi är väl förberedda där vi tränat bra egentligen under hela året och killarna är ruggigt tända. Det ska bli spännande.

Kommer det att krävas två eller tre matcher för att avancera till ”Final Four”? Pierre skrattar återigen till och säger ”Historiskt sett har det varit tufft och tajt mot HV71”.

Noterbart är att Frölunda spelar sina hemmamatcher i Scandinavium på lördag och ev. söndag. Båda matcherna har matchstart kl. 13:00 och det är fri entré.

Spelschema Frölunda HC-HV71
Torsdag 23 mars kl. 19:00 HV71-Frölunda HC Kinnarps Arena
Lördag 25 mars kl. 13:00 Frölunda HC-HV71 Scandinavium Arena
Ev. söndag 26 mars kl. 13:00 Frölunda HC-HV71

Såhär valde övriga lag:
Brynäs IF-Västerås IK
Djurgårdens IF-Linköpings HC
Leksands IF-Modo Hockey

Christian Wahlgren