• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Idag 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar

Straffseger, nu väntar kvartsfinalen.

18 mars 2017 15:41
J20

Det var precis som föregående matcher mellan lagen, tajt, målsnålt och två riktigt bra målvakter. För att avgöra serien krävdes straffar och väl där drog Frölunda J20 det längsta strået.


Göteborg - Tempot var högt matchen igenom med två lag som hade allt att vinna och förlora när en plats i nästa helgs kvartsfinal stod på spel vilket även syntes i spelet i de två första perioderna. Det var högt tempo men tillknäppt spel där inget av lagen ville gå bort sig men trots detta fanns det gott om chanser där Frölundas Kalle Miketinac skapade den farligaste chansen sent i period 1 när han gick på sin egen retur men Filip Gustavsson i Luleåkassen hann med i förflyttningen.

Den tredje perioden var fortsatt jämt mellan två lag som ville spela hockey och nog bjöds det på dramatik alltid där Luleå hade ett skott i ribban men matchen gick till övertid där Frölunda, med 30 sekunder kvar fick möjlighet i spel fyra mot tre men som likt föregående tre perioder förblev även övertiden mållös men knappast chanslösa och återigen stod Arvid Söderblom och hans kollega i motståndarkassen – Filip Gustavsson – i fokus.

I den efterföljande straffläggningen som inleddes med en kylig straff av Kristian Vesalainen och Joni Ikonen avslutade den med samma kylighet, däremellan stoppade Arvid Söderblom samtliga sina straffar emot sig.

Det var spänning in i det sista, en helt sjuk match säger en glad Johan Benker, tränare Frölunda J20. Vår prestation är jättebra idag och vi fick betalt för det till slut. Det gäller som jag sa igår att vi måste in på kassen för deras, Luleå, målvakt är riktigt bra men det var en riktigt skön seger och gott att vi kunde vända hela matchserien säger Johan.

I samband med segern har man nu alltså vänt 0-1 i matcher till seger med 2-1 i matcher och man avancerar därmed till kvartsfinal. Valet inför kvartsfinalerna görs på måndag och noterbart är att onsdagens kvartsfinal #1 spelas i Scandinavium med start 19:00

Matchstatistik
Frölunda HC-Luleå HF 1-0 (0-0, 0-0, 0-0, 0-0, 1-0)
Skott: 35-26 (13-8, 7-9, 6-8, 8-1, 1-0)
Utv.min: 6-4 (0-2, 4-0, 2-0, 0-2, 0-0)
Period 1
Inga mål

Period 2
Inga mål

Period 3
Inga mål

Övertid
Inga mål

Straffar:
1-0 (70:00) | Kristian Vesalainen