Slumpmål avgjorde
Publicerad: 2018-03-31
J18
Det räckte inte hela vägen fram för Frölunda J18 som trots upphämtning flera gånger om fick se Modo knipa den sista finalplatsen.

Trots ett tidigt mål av Modo och bud på fler mål kom Frölunda tillbaka inte bara en gång utan två gånger om efter mål av Lucas Raymond och Filip Hasa och känslan i laget var bra inför fortsättningen av semifinal nummer två. Frölunda fortsatte sedan att spelmässigt föra matchen och lyckades etablera hårt tryck i Modos zon och trots en tidig ledning i början av den tredje perioden kom Modo tillbaka och kvitterade till 3-3 sedan Frölundaförsvaret blivit något för stillastående vilket öppnade för Modo.

Med mindre än åtta minuter kvar att spela tog Modo på nytt ledningen men den krigarinställning Frölunda J18 visade upp resulterade i ytterligare ett mål från indianlägret genom Eric Engstrand som på ren vilja tryckte in 4-4 pucken och matchen gick till övertid.

Modo får sedan en medstuds efter fyrtio minuters spel där pucken först styrs ner i sarg av försvarare och där studsar ut mot målet, tar på målvaktens stöt och därefter in i kassen. Det var verkligen inte så matchen skulle sluta och besvikelsen var stor i Frölunda som verkligen kände att man hade Modo precis där man ville.

Det var även något Frölundas tränare Tobias Johansson lyfte fram när han samlade laget efteråt för att lindra besvikelsen hos sitt manskap. Jag är otroligt stolt över killarna som verkligen krigade idag och de förtjänade en vinst och avancemang. Enligt mig är vi det bästa laget i Sverige vilket vår säsong även bevisat för oss.

Imorgon lördag möter Frölunda J18 Linköpings HC i bronsmatchen och även om det är svårt att ladda om efter en sådan urladdning mot Modo vill Frölunda J18 vinna sista matchen för säsongen och avsluta i en positiv anda. Nedsläpp mot Linköping är klockan 12:00 och sänds på svenskhockey.tv

Frölunda HC - Modo Hockey 4-5 (1-2, 1-0, 2-2, 0-1)
Skott: 34-31 (15-10, 10-11, 9-9, 0-1)
PIM: 16-8 (2-4, 4-0, 6-4, 4-0)

0-1 (04:42) | Max Wahlgren (Linus Pettersson)
1-1 (14:11) | Lucas Raymond (Isac Andersson, Filip Ahlström)
1-2 (18:36) | Wille Åström (Rasmus Lindgren, Alexander Popvic)

2-2 (26:53) | Filip Hasa (Karl Henriksson, Isac Andersson)

3-2 (40:09) | Samuel Fagemo (Filip Ahlström)
3-3 (45:00) | Lukas Wernblom (Mattias Norlinder)
3-4 (52:29) | Wille Åström (Linus Skager)