En dag på jobbet.
Publicerad: 2017-11-19
J18
Frölunda J18 besegrade Karlskrona HK med 6-4 på söndagseftermiddagen.

GÖTEBORG Matchen i sin helhet bjöd inte direkt på någon skönhockey och även om gästerna Karlskrona HK öppnade målskyttet tidigt i den andra perioden och snart gick ifrån till 3-1 var det aldrig någon riktig fara på torpet. Frölunda J18 visade i slutet av perioden den kvalité man besitter när Filip Persson pangade in 2-3 pucken i slutminuten av perioden. Frölundas 1-1 mål gjordes av Arvid Caderoth som slog in en retur från Karlskronakepern Adam Lindholm.

Den andra perioden var fartmässigt ungefär som den första perioden och man väntade på att Frölunda skulle sätta fart för när de väl gjorde det hade Karlskrona svårt att hänga med vilket gästerna fick erfara i den andra periodens första halva när hemmalaget både kvitterade genom Eric Engstrand efter en längre stunds press i KHKs zon och fem minuter senare när Marcus Engelsen gav Frölunda ledningen för första gången i matchen med sitt 4-3 mål. Även om man hade fler chanser under perioden stod sig resultatet 4-3 perioden ut.

Frölunda kontrollerade sedan den tredje perioden och även om man inte tog ut sig allt för hårt så gjorde man två mål genom Marcus Engelsen, 5-3 och Elmer Söderblom, 6-3. Just 6-3 såg ut att stå sig perioden och matchen ut men Karlskrona lyckades en än gång överlista Hannes Kollén i Frölundakassen och fastställa slutresultatet 6-4 med mindre än en minut kvar att spela.

Härnäst väntar Växjö Lakers borta för Frölunda J18 på torsdag men först är det träning i veckan som hägrar för Tobias Johanssons manskap.

Matchstatistik
Frölunda HC - Karlskrona HK 6-4 (2-3, 2-0, 2-1)

Period 1
0-1 (01:06) | Hampus Karlsson
1-1 (05:59) | Arvid Caderoth (Filip Persson)
1-2 (15:51) | Hannes Vidblom (Alex Lind) 1-3 (18:20) | Axel Åstrand (Hampus Karlsson)
2-3 (19:26) | Filip Persson (Arvid Caderoth)