Tung torsk borta
Publicerad: 2017-09-30
Frölunda Indians förlorade en jämn match mot Växjö i Vida arena.

Två topptippade lag i ett tungt möte som var jämnt och ovisst långt in på lördagskvällen.
Faktiskt så jämnt att matchen avgjordes med bara 5.33 på klockan – Andrew Calof snodde puck vid Frölundas blå och skickade den osjälviskt till Adam Brodecki som kunde raka in den bakom Johan Mattsson vid bortre stolpen.
Knappa minuten senare fastställde unge dansken Jonas Röndbjerg slutresultatet, 3-1, ohotad i slottet.

Ta bort den olycksminuten och de två målen och Frölunda såg ut som det starkare av de två lagen.
I en första period som präglades av utvisningar tog Frölulnda ledningen i spel fem mot fem, 1-0, Rasmus Dahlin, men glädjen varade inte särskilt länge. Med bara 20 sekunder kvar till pausen tryckte Pontus Netterberg in kvitteringen.
Den andra perioden gick helt i vitt och grönt och målchanser saknades verkligen inte – Jonathan Sigalet pricksköt tillexempel i stolpen.
Frölunda bibehöll initiativet i den sista akten, men fick inte in pucken och straffades styggt av ett ramstarkt Växjö mellan 14.27 och 13.18.
Intervjuer efter lördagskvällens match mot Växjö finns på Frölundas Facebook-sida.

Frölunda Indians spelar gruppspelsmatch i CHL i Frölundaborg på tisdag, mot franska Gap, 18.30.
Biljetter går att köpa via den här länken.