Besked i logofrågan
Publicerad: 2021-03-03
FHC
Frölunda HC:s styrelse har beslutat att skjuta upp bytet av logotyp/klubbmärke i ett år.

I mitten av september 2020 meddelade Frölunda HC att föreningens logotyp/klubbmärke skulle bytas ut.
Processen döptes till Världens bästa klubbmärke på världens kortaste tid och ambitionen var att ha en ny logotyp på plats i samband med starten av säsongen 2021/2022.
Under vintern har en projektgrupp tillsammans med Frölundas styrelse arbetat intensivt med logofrågan och synat förslag från såväl allmänheten som professionella byråer.
Vid arbetets start visste alla inblandade att uppdraget var både intressant och svårt. Dessutom fanns en bortre tidsgräns, sista datum för beställning av material och utrustning för den kommande säsongen, som styrde när den nya logotypen/klubbmärket behövde vara klar.
Trots många goda förslag har inte processen nått hela vägen och därför har Frölunda HC:s styrelse beslutat att skjuta upp bytet av logotyp/klubbmärke till säsongsstarten 2022/2023.

Ett byte av logotype/klubbmärke får självklart ekonomiska konsekvenser vilket fanns med i planeringen. Pandemin har dessutom påverkat samhället och Frölunda under en längre tidsperiod än vad någon förutsåg. Våra partners, säsongskortsinnehavare och personal gör och har gjort stora uppoffringar för att föreningen skall kunna möta kommande säsonger med ordnad ekonomi. Styrelsen väger in även detta faktum i beslutet att förlänga tidsplanen.
Frölunda HC väljer därför att ta ett steg tillbaka med motiveringen: Det är bättre att det blir rätt än att det går fort.

Frölunda HC vill rikta ett varmt tack för det stora engagemanget och intresset kring processen att byta logotyp/klubbmärke, speciellt till de drygt 700 som lyssnade på uppmaningen och skickade in förslag till förslagslådan.
Frölunda HC gör nu ett omtag i logofrågan och lovar återkomma med mer information när vi har det.

Mats Grauers
Ordförande
Frölunda HC

Peter Pettersson Kymmer