Snart dags för Scandinavium Cup 2017
Publicerad: 2017-12-19
U16
För 23 året i rad arrangerar Frölunda HC ihop med Gotevent med stolthet Scandinavium Cup, som är en mycket traditionsfylld turnering där några av landets absolut bästa U16 lag deltar från år till år.

Frölunda går in i mellandagsturneringen som regerande mästare och man ser fram emot tre dagars tuffa matcher och med tanke på att de är laget att slå i år så kommer de övriga deltagande lagen som exempelvis IF Malmö Redhawks, Linköping HC, Färjestad BK samt finalmotståndaren HV71 att göra allt man kan för att ta den åtråvärda bucklan hem till sin egen klubb.

Mikael Ström, Utvecklingschef Frölunda Hockey Club, säger så här om turneringen:
Ifjol lyckades vi själva vinna turneringen, men vi vet att det är en tuff resa under dessa 3 dagar och även i år är det som sagt ett mycket bra startfält. Det skall bli mycket spännande att följa årets upplaga och ca. kl. 21.00 den 29 december vet vi vilket lag som står som segrare i Scandinavium Cup 2017.

Precis som under våra juniormatcher har vi valfri entréavgift där allt oavkortat går till Barncancerfonden viktiga arbete. Varmt Välkomna till Scandinavium Arena 27 till 29 december 2017 säger Mikael avslutningsvis.

Gruppindelning och regler
Turneringen innehåller åtta lag indelade i två grupper, A och B.
I grupp A spelar Frölunda HC, Linköping HC, Örebro HK och IF Malmö Redhawks.
I grupp B spelar Färjestad BK, HV71, Rögle BK och Djurgårdens IF.

Matcherna spelas 2x20 minuter med 12 minuters periodpaus. Övertid spelas i max fem minuter, därefter straffläggning. Seger ger tre poäng och vid oavgjort får lagen ett poäng vardera och segraren i OT samt ev. straffläggning får ytterligare en poäng.