Tajt och grinigt men seger
Publicerad: 2018-11-18
FHC20
Som alltid bjöds det på en grinig tillställning när Örebro Hockey gästade Frölundaborg. Men även denna gång stod hemmalaget Frölunda J20 som segrare efter 60 minuter.

GÖTEBORG Frölunda tog en tung skalp på söndagen när Örebro Hockey gästade Frölundaborg och redan efter en spelad period hade hemmalaget gått ifrån till en 4-1 ledning och därmed fått en betydligt bättre start på matchen än senast lagen möttes då det även blev förlust.

Örebro som bytte målvakt inför den andra perioden kom upp både spelmässigt och målmässigt då de lyckades överlista Erik Portillo i Frölundakassen två gånger om och skapade rejäl känning. Men hårt jobb andra halvan av perioden resulterade i att Karl Henriksson med fem minuter kvar lyckades utöka på nytt till 5-3 med en puck rakt upp i nättaket bakom den inbytta örebrokeepern.

Irritationen lagen emellan från den andra perioden i samband med 5-3 målet gjorde att den tredje perioden blev en grinig tillställning där det allt som oftast gruffades efter avblåsning och tjuvnyp delades ut i samma takt som det small i sargerna. Sju minuter in i perioden gjorde Filip Roos sitt andra mål för säsongen med en snygg inåkning i slottet som innebar 6-3 och där kunde matchen varit avgjord. Men Örebro ger sig inte utan fortsätter spela sitt spel och störa Frölunda som till slut ådrar sig en utvisning och reducering till 6-4 är ett faktum. Dock kom aldrig Örebro närmare den här gången utan Frölunda höll undan och inkasserade tre nya poäng som innebar totalt fem poäng den här helgen och därmed övertog man återigen serieledningen från Linköping HC.