Bra dag för J18 och J20
Publicerad: 2018-03-03
J18
Båda academylagen tog tunga poäng i respektive match när J18 slog Färjestad och J20 vann nere i Karlskrona.

I Karlstad ställdes Frölunda J18 mot Färjestad BK. Både spelmässigt och målmässigt var det en jämn match över 60 minuter där den indivuella prestationen skulle bli avgörande. Frölunda J18 gick snart ifrån till både 1-0 och 2-0 innan Färjestad lyckades reducera till 2-1. Noterbart är att samtliga mål i den första perioden gjordes i den första halvan av perioden. Därefter följde 30 minuters ställningskrig innan Färjestad, i numerärt underläge, tidigt i den tredje perioden kvitterade till 2-2. Lagen följdes sedan åt till 3-3 innan Lucas Raymond sköt både 3-4 och 3-5 och därmed fastställde sitt hattrick då den unge Raymond även noterades för ett mål i den första perioden. Färjestad gjorde en push för ytterligare mål och även om man överlistade Erik Portillo med 25 sekunder kvar i samband med 4-5 målet kändes det som att Frölunda skulle orka stå emot värmlänningarna och därmed inkasserade man inte bara tre poäng, man övertog även serieledningen i samband med segern.

Frölundas övriga mål gjordes av Daniel Torgersson och Karl Henriksson. Härnäst väntar ytterligare en tuff bortamatch för J18 som imorgon gästar Nobelhallen och BIK Karlskoga. Den matchen startar 11:00 och är den sista matchen i J18 Allsvenskan Södra innan det stundande slutspelet.

Frölunda J20 som verkligen hittat formen lagom till slutspurten av serien fortsatte imponera i Karlskrona där man slog Karlskrona HK J20 med 4-2 i den första av helgens två matcher mot just KHK.

Jakob Heljemo öppnade målskyttet sent i den första perioden och efter att halva matchen var spelad hade indianerna gått ifrån till 3-0 sedan Samuel Fagemo och Linus Nässén båda noterats för ett mål vardera. Därefter kom Karlskrona in i matchen och Frölunda tvingades till timeout för att bryta mönstret då Karlskrona spelmässigt började ta över. Man fick även utdelning på en av sina chanser som innebar 1-3 men med mindre än en minut kvar av den andra perioden höll sig Arvid Caderoth framme och 1-4 var ett faktum. Karlskrona fortsatt sedan att pressa Frölunda genom den tredje perioden och trots ytterligare reducering till 2-4 kändes det ändå aldrig riktigt farligt och Frölunda J20 som höll undan tog viktiga poäng och passerade i samband med segern även Karlskrona. Seger imorgon i returmötet mot Karlskrona och man skaffar sig ett riktigt bra läge inför nästa helgs avslutande matcher.

Söndagens returmöte mot KHK startar 15:00. Matchen sänds på GP Livetv men ishockey ses bäst live så välkomna till Frölundaborg. Det är fri entré.