Tungt tapp mot effektivt Brynäs
Publicerad: 2017-01-26
SHL
Frölunda HC såg länge ut att gå mot ännu en hemmavinst när Brynäs IF var på besök i Scandinavium, men en 2-0-ledning tappades efter att gästerna gjort mål på sina fyra sista skott på mål.

GÖTEBORG | Inför 9’443 åskådare i Scandinavium inledde Frölunda HC som om de vore utskjutna ur en raket där Simon Hjalmarsson fick ett bra läge redan efter 15 sekunder, men den gången fick han se sig slagen utav David Rautio i målburen hos gästande Brynäs IF.
Rautio hade en svettig förstaperiod där han efter drygt fem minuter redan hade fått mota 8 skott, och när Jesper Jensen spelade fel i egen zon kunde Patrik Carlsson trycka in Mats Rosseli Olsens retur till 1-0 med 5:14 spelat utav matchen.

I en match som osade slutspelskänsla fick vi se en inledningsperiod som var temporik och en väldigt underhållande historia. Hade det inte varit för målramarna och briljant spel ifrån både Rautio och Dan Bakala hade än fler mål kunnat tillkomma, men lagen gick till den första pausvilan med en Frölundaledning (1-0) på tavlan.

TROTS NUMERÄRT ÖVERLÄGE för Frölunda i inledningen på den andra perioden bevittnade vi en något tvekande start där Brynäs med en man kort faktiskt fick det bästa läget i upptakten utav perioden via en två-mot-etta. Men Frölunda tog tag i spelet och ökar takten vilket ledde till att Johan Sundström starkt bröt sig in ifrån kanten och lyfte in en backhand som via en Brynäsback hittade in till 2-0. Brynäs stod upp mycket bra i mittenakten och tvingade Frölunda till hög standard på spelkvalitén, inte minst försvars- och målvaktsspelet som under några långa stunder sattes på svåra prov när gästerna var det klart spelförande laget. Målmannen Dan Bakala och hans mannar gjorde det dock med bravur och efter att Frölunda till synes rett ut de största orosmolnen och jämnat ut spelet i en klart Brynäsdominerad period så var det ändå gästerna som vaskade fram tillräckligt för en reducering.
Jesper Jensen var gästernas klart mest framstående spelare under de första två tredjedelarna utav matchen, det kändes därför inte helt ologiskt att det var just honom som Oskar Lindblom fann framför mål och som med ett distinkt direktskott såg till att Brynäs fick in en 2-1-reducering när blott 40 sekunder återstod utav mittenakten.

DET VAR EN MYCKET trevande och något strukturlös tredjeperiod där den temporika och underhållande matchbilden svängde till att bli något mer utav en tuff kamp. Det kändes under stunder ganska säkert för Frölunda som fick tiden att gå ganska effektivt, men rätt som det var gick det fort åt ett helt annat håll.

Först styrde Oskar Lindblom in 2-2-kvitteringen med mindre än halva den tredje perioden kvar att spela, och när Frölunda kort därpå misslyckats utnyttja kvällens fjärde numerära överläge kunde Jacob Blomqvist få pucken direkt från utvisningsbåset och sätta fart mot Frölundakassen där han med knappt fem minuter kvar utav den tredje perioden stänkte in 3-2 för gästerna som snabbt och tvärt hade vänt på steken.

Frölunda gjorde ett tappert försök att vända tillbaka matchen genom att med mer än två minuter kvar att spela plocka ut inbytte målvakten Johan Gustafsson mot en extra utespelare, men Oskar Lindblom snappade upp en lös puck i Brynäszonen och lyfte ifrån egen tekningscirkel in in pucken i det tomma målet och spikade slutresultatet, 2-4.

Johan Sundström kommenterade förlusten till C More efter slutsignalen. – Vi var ineffektiva i dag, kort och gott. Vi hade ett par chanser i powerplay där vi inte lyckas sätta dit den. Brynäs satte jättehård press, var vassa och tog vara på chanserna i tredje. Vi blickar framåt och konstaterar att vi måste sätta lägena när vi får dem, ha lite mer ’killer instinct’, avslutar Sundström.

Nästa match äger rum kl 18:30 på lördag då vi gästar Rögle BK i Lindab Arena, Ängelholm. Nästa hemmamatch äger sedan rum på söndag den 5:e februari (kl 16:00) då Färjestad BK kommer på besök. Biljetter till den matchen köper ni via den här länken

Matchstatistik Frölunda HC – Brynäs IF 2-4 (1-0, 1-1, 0-3) Skott: 31-24 (14-7, 11-14, 6-3)
Utv.min: 2-8 (0-4, 2-0, 0-4)

Period 1
1-0 (05:14) | Patrik Carlsson (Mats Rosseli Olsen)

Period 2
2-0 (24:12) | Johan Sundström (John Nyberg, Robin Figren)
2-1 (39:20) | Jesper Jensen (Oskar Lindblom, Elias Fälth)

Period 3
2-2 (52:28) | Oskar Lindblom (Mark Zanetti, Jesper Jensen)
2-3 (55:10) | Jacob Blomqvist (Daniel Paille)
2-4 (59:12) | Oskar Lindblom (-) ENG

Så här ställde Frölunda upp:
Dan Bakala
(Johan Gustafsson)

Mattias Nørstebø – Henrik Tömmernes
Jacob Larsson – Jonathan Sigalet
John Nyberg – Matt Donovan
Kristoffer Gunnarsson

Simon Hjalmarsson – Joel Lundqvist – Casey Wellman
Carl Grundström - Johan Sundström - Robin Figren
Victor Olofsson - Christoffer Ehn – Sean Bergenheim
Mats Rosseli Olsen – Nicklas Lasu – Patrik Carlsson
Kristian Vesalainen

Efraim Larsson