Tredje raka
Publicerad: 2020-01-25
Frölunda Indians avslutade veckan med ytterligare en seger i Scandinavium, 4-3 mot Malmö.

Det var väl inte Joel-1 000-matcher-stämning, men fullsatt (12 044) – för åttonde gången den här säsongen! - och bra tryck när pucken släpptes i Scandinavium på lördagseftermiddagen. Det höll inte i sig särskilt länge. Redan efter en minut kraschade Emil Sylvegård partyt, 0-1, efter en snabb och effektiv Malmö-kontring.
Max Friberg fick fart på grejerna igen drygt fem minuter in i matchen, 1-1, och Brandon Gormley höjde ribban ytterligare några minuter senare – 2-1 fint framspelad av Joel Lundqvist.
Resten av perioden var hemmalagets, med korta gästspel i offensiv zon av Malmö.
”Vi vet att dom är tuffa att möta, stora och starka, men vi hanterar det okej”, tycker Viktor Ekbom.

Precis som i första fick Malmö tidig utdelning i andra, 2-2 av Matias Myttynen i power play.
Joel Lundqvist, i hysterisk form just nu, replikerade distinkt drygt halvvägs in i matchen, 3-2, också det i numerärt överläge.
Ett resultat som såg ut att stå sig mellanakten ut, men från ingenstans egentligen fick Adam Ollas Mattsson fritt skottläge mitt i Frölundas zon och satte 3-3 bakom en skymd Johan Mattsson.
”Vi har bud på fler mål, men dom biter sig kvar”, säger Viktor Ekbom.

Den tredje perioden blev något av ett ställningskrig med liten övervikt Frölunda och det blev också avgörande. I numerärt överläge och med lite drygt åtta minuter kvar att spela sprättade Nicklas Lasu, snyggt, upp matchvinnande 4-3 bakom Malmö-målvakten Lars Volden.
”Skönt. Inte perfekt, men en krigarseger. Nu har vi vunnit tre raka matcher och det ger förstås självförtroende”, konstaterar Viktor Ekbom.

Frölunda Indians är tillbaka i Scandinavium först den 11 februari, Linköping (19.00).