Straffseger
Publicerad: 2018-02-04
J18
Trots att Frölunda inte riktigt kom upp i nivå i mötet med Leksand visade man styrka när man till slut lyckades vända 1-3 underläget till 4-3 seger på straffar.

Det skulle dröja ca två perioder samt ett 1-3 underläge mot Leksand för Frölunda J18 att vakna till och spela ishockey. De första två perioderna bestod stundtals av slarvigt och oordnat spel där Leksand kändes flera nummer större än hemmalaget men ett par minuter av riktigt bra spel i den tredje perioden och mål av Filip Persson och Liam Svensson räckte för att vända matchen till hemmalagets fördel som trots att minuterna gick fort tog matchen till övertid. Efter en mållös förlängning avgjorde Lucas Raymond med sitt andra mål i matchen för Frölunda. Sitt första mål gjorde han i den första perioden och även om spelet inte var där idag visade man ändå att man är att räkna med då man vände och till slut vann på straffar mot Leksands IF.

Härnäst väntar match mot Örebro HK hemma i Frölundaborg. Matchen som spelas på lördag den 10 februari startar kl 14:00.

Frölunda HC - Leksands IF 4-3 (1-2, 0-1, 2-0, 0-0, 1-0)
Skott: 30-38 (8-12, 6-14, 11-10, 4-2, 1-0)
PIM: 2-6 (2-4, 0-0, 0-2, 0-0, 0-0)

0-1 (07:00) | Jesper Kandergård (Gabriel Olsson, Jakob Stöffling)
0-2 (11:34) | Gabriel Olsson (Isak Rosén, Andreas Theander) PP1
1-2 (16:16) | Lucas Raymond (Karl Henriksson, Ludvig Levinsson) PP1

1-3 (36:24) | Oscar Holm (Gabriel Olsson)

2-3 (47:38) | Filip Persson
3-3 (52:24) | Liam Svensson (Linus Nordin)