• Huvudsponsorer

RSS

Via RSS kan du ta del av de senaste nyheterna från Frölunda Indians utan att besöka webbplatsen. Så fort en nyhet publiceras får du ett meddelande till din RSS-läsare eller till din e-post.

Prenumerera på RSS från Frölunda Indians

RSS-flöden kan enkelt beskrivas som en webbsida som är läsbar för datorer och datorprogram. Genom RSS (Real Simple Syndication) får du nyheterna i en kort version till din RSS-läsare i samband med att de publiceras. Om du vill du läsa mer kan du klicka vidare till nyheten och läsa hela texten.

För att prenumerera på ett RSS-flöde behövs först och främst en RSS-läsare. RSS-läsare finns både som nedladdningsbara program och som webbaserade lösningar som bara kräver en webbläsare. Flera av våra vanligaste webbläsare, Internet ExplorerFirefox och Safari har färdiga lösningar för att läsa RSS-flöden. Internet Explorer 6 har däremot inte stöd för att läsa RSS.

Om du har Outlook 2007 kan de prenumerera på nyheter direkt till ditt e-postprogram. Välj ”Prenumerera på RSS”, gå in på ”Subscribe to feed” ("Prenumerera på flöde") och nyheterna skickas direkt till din inbox. Har du en äldre version av Outlook visas nyhetsflödet istället i din webbläsare eller om du vill i en RSS-läsare eller ett program.

Exempel på webbaserade RSS-läsare:
Google Reader http://www.google.com/reader 
Newsgator https://www.newsgator.com/ 
Bloglines http://www.bloglines.com/ 
Yahoo http://add.my.yahoo.com/

Exempel på nedladdningsbara program 
Feedreader (gratis) http://www.feedreader.com/ 
SharpReader (gratis) http://www.sharpreader.net/ 
NewzCrawler http://www.newzcrawler.com/

Lägg till länken http://www.frolundaindians.com/artiklar.rss i antingen en RSS-läsare eller ett program. Prova att dra RSS-symbolen till din RSS-läsare eller högerklicka och välja "Kopiera länkadress". Länken klistrar du sedan in när du skapar en feed för frolundaindians.com i din RSS-läsare.