• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Söndag Sön 7 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Malmö
MIF

Fjärde raka hemmasegern för Frölunda

26 februari 2019 22:05
#FHCMIF

På tisdagskvällen kunde Frölunda inkassera sin fjärde raka hemmaseger. Mötet i Scandinavium var grinigt, händelserikt och rafflande - där Frölunda i den tredjeperioden kunde bevaka sin uddamålsledning och till slut sätta spiken i kistan med en sekund kvar mot Malmö Redhawks.


Det var i vanlig ordning grinigt och känsloladdat när Frölunda och Malmö Redhawks drabbade samman - och det var också i ett powerplay som mötets första mål skulle komma. Dessutom två stycken till antalet.

Först satte sig gästande Malmö i förarsätet när Kim Rosdahl frispelade Christoffer Forsberg till 0-1, men kort därefter skulle Frölunda utnyttja sitt numerära överläge. I en rörig situation kunde Samuel Fagemo trycka in 1-1-pucken - talangen som senare också skulle sätta göteborgarna i förarsätet. Kvarten in i perioden bjöd hemmalaget på ett vackert anfall när Ryan Lasch hittade över till Joel Lundqvist som i sin tur skickade pucken till Fagemo som vinklade in ledningsmålet vid den bortre stolpen.

Mittenakten blev även den händelserik. Chanserna var flera åt båda håll - och efter fyra minuters spel utökade Frölunda genom Simon Hjalmarsson. I spel fem mot fyra hängde han in 3-1 för hemmalaget, men glädjen för göteborgarna blev kortvarig.

Kort därefter stoppade Johan Gustafsson upp pucken för Chay Genoway bakom målet, innan kanadensaren skickade pucken med en backhand rakt till Fredrik Händemark. Malmökaptenen tog köksvägen och kunde lägga in reduceringen i det tomma målet - en reducering som gav Malmö ny energi. Skåningarna hade under stora delar tung press och skapade fina lägen mot en Frölundamålvakt som stundtals briljerade.

"Hjälps åt att göra mål"

– Det är trist att släppa in ett mål precis efter att vi hänger dit den, vilket gör att de får energi och kan gå för ytterligare ett. Det gäller att vi börjar den tredje som vi började den andra och fortsätter att vinna puckarna i anfallszonen, summerade 3-1-skytten Hjalmarsson till C More.

Den tredje perioden blev tight. Båda målvakterna agerade stabilt i sina mål, där framförallt Oscar Alsenfelt svarade för ett par fina ingripanden i Malmökassen. Gästerna jagade en kvittering och skapade stundtals press i Frölundazonen - ett Frölunda som dock stod emot väl och kunde till slut istället sätta spiken i kistan. Mats Rosseli Olsen rundade kassen och serverade Rhett Rakhshani som satte 4-2 med bara sekunden kvar.

– Jag tycker att vi har två powerplayenheter som är väldigt bra nu. Bägge hjälps åt att göra mål - och det är egentligen effektiviteten som har gått upp. Men vi har haft underliggande bra siffror i PP även när vi har haft måltorka, sade en nöjd Roger Rönnberg om göteborgarnas solida powerplayspel, som även på tisdagsaftonen blev en avgörande faktor.

Se highlights från matchen här.