• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Söndag Sön 7 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Mora
MIK

Frölunda avgjorde sent

21 februari 2019 21:24
Frölundas Anders Grönlund i röd tröja skriker ut sin glädje framför hemmafansen.
#FHCMIK

Det var säkert en och annan hemmasupporter som hoppades på något liknande som senast Frölunda spelade i Scandinavium. Den gången utklassade Frölunda Skellefteå med 7-1, men mot kvällens motståndare Mora hade hemmalaget minusstatistik inför matchen. Det var länge målsnålt, men de flesta åskådarna gick nog hem nöjda efter att Frölunda vunnit med 4-2.


För de i publiken som hoppades på en liknande förstaperiod som senast i Scandinavium var nog inledningsperioden mellan Frölunda och Mora en besvikelse. Nog skapades det en del chanser, inte minst Moras förstakedja med comebackande Andrew Rowe var inne på isen eller när Frölundas spelfördelare Ryan Lasch hittade smarta lösningar i powerplay, men båda målvakterna höll tätt och såg till att första perioden slutade mållös.

– Vi spelar bra, får in mycket puckar på mål och har några lägen. De har ett bra powerplay och får lite mycket momentum efter det, analyserade Moras Mathias Bromé efter matchens första tjugo minuter.

Den andra perioden började med lika fantastiskt målvaktsspel från såväl Frölundas Johan Mattsson som Moras Janne Juvonen, men när nästan halva matchen var spelad var den ena tvungen att kapitulera - och det var Juvonen. Mattias Nörstebö trampade in från kanten, tappade pucken i en dragning men det blev till en perfekt passning till Samuel Fagemo som petade till pucken som sakta gled in mellan benen på Mora-keepern och 1-0 var ett faktum. Trots en skrälldus farliga Frölunda-chanser såg det länge ut som om Fagemos mål skulle bli periodens enda. Men sista 30 sekunderna exploderade matchen. På sekunden 19.30 kvitterade Mora i powerplay när Michael Haga, Spencer Abbott och målskytten Mathias Bromé snyggt kombinerade sig fram till 1-1. Med 11 sekunder kvar av perioden återtog Frölunda ledningen när Anders Grönlund fyllde på från sin backplats och bombade in pucken från slottet, hans fjärde mål för säsongen.

– Jag vet inte vad jag ska säga riktigt. Jag vet om att det är få sekunder kvar på perioden och när man får ett sånt läge i slottet är det inte mycket att tänka på, jag tog i för kung och fosterland och den gick in, sa Anders Grönlund till C More.

Tog fjärde raka och befäste platsen bland topp sex

Matchen stod länge och vägde, men när Frölunda utnyttjade ett powerplay efter 11.28 blev det spiken i Mora-kisten. Pucken hamnade efter lite flipper-spel framför Rhett Rakhshani som satte ett handledsskott perfekt intill stolpen fram till 3-1. När Mora jagade reducering med tom målbur gjorde Max Friberg 4-1, vilket följdes av att Oskar Svanlund satte sitt första SHL-mål medelst en mycket tjusig styrning - men till ingen nytta. Matchen slutade 4-2 till Frölunda som tog fjärde raka segern.

– Det är sjukt kul att spela inför fansen här i Scandinavium och det är bara att fortsätta på det här sättet, sa en nöjd Samuel Fagemo efter matchen.

Highlights från matchen hittar du här.