• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Söndag Sön 7 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Hemma
Mora
MIK
Borta
Frölunda
FHC

Frölunda drog längsta strået i tät match

12 januari 2019 20:36
Fyra spelare i vita tröjor jublar och en spelare med röd tröja i förgrunden deppar.
#MIKFHC

Det var ett formstarkt Mora som tog emot Frölunda på lördagskvällen. Dalalaget kom från två raka segrar där inte minst amerikanen Andrew Rowe glänst med tre respektive två mål. Mot Frölunda kammade både Rowe och hans Mora noll i en tät match som slutade med bortaseger 3-2.


Stärkta av den senaste tidens resultat och en månghövdad publik började hemmalaget Mora matchen mot Frölunda bra. Initiativet skiftade en del fram och tillbaka under den första perioden men de flesta heta chanserna skapade bortalaget. Det var således inte helt oväntat att det var göteborgarna som tog ledningen. Ryan Lasch befann sig bakom förlängd mållinje varifrån han hittade JVM-spelaren Samuel Fagemo som med ett rappt avslut hittade en lucka bakom Moras målvakt Janne Juvonen.

– Grym passning av Lasch, hyllade Fagemo som däremot inte var nöjd med lagets spel i den första perioden.

– Det känns som Mora har spelet och vi behöver få till lite längre anfall och fler skott på mål.

Matchen exploderade i den andra perioden som knappt hade hunnit börja innan Matej Stransky pricksköt in kvitteringen. Detta efter att bortalaget bränt två frilägen. Vändningen fullbordades av Niki Petti som tog till vara på ett misstag från Frölunda och 2-1 var ett faktum. Men Frölunda skulle vända tillbaka på steken. Först kom kvitteringen direkt efter en tekning i Moras zon. Samuel Fagemo sköt, Janne Juvonen räddade men Ponthus Westerholm slog in returen på backhand. Ledningen återtog man på ett snarlikt sätt. Viktor Ekbom sköt och påpassligt framför mål stod Mats Rosseli Olsen och petade in returen i öppet mål.

– Det har varit jämnt, Mora är i bra form. Det går fort där ute och vi får steppa upp lite i tredje perioden, tyckte målskytten Rosseli Olsen.

Höll undan till seger

Mora inledde den tredje perioden bra och skapade tryck i offensiv zon, men utan att vaska fram de där riktigt farliga chanserna. Hemmalaget fick heller inget riktigt grepp om Frölunda i den sista perioden utan det var bortalaget som skapade de vassaste chanserna, till exempel när Max Friberg helt sonika snodde en puck i offensiv zon och kom ren med inbytte Brattström som dock sträckte ut och räddade med benskyddet. Inte heller när man tog ut målvakten i slutet av matchen fick Mora till något tryck mot Frölunda som höll undan och vann med uddamålet. Göteborgarna hänger därmed på i toppstriden och ligger bara en poäng bakom serieledande Luleå.

Highlights från matchen hittar du här.