• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Söndag Sön 7 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Frölunda
FHC

Brynäs tog hem mötet mot Frölunda efter förlängning

10 januari 2019 22:26
Daniel Mannberg tackar Brynäspubliken efter sitt avgörande mål.
#BIFFHC

Det var bortalaget Frölunda som skapade de hetaste chanserna i matchen, men trots detta höll Brynäs jämna steg målmässigt i matchen. Precis som i de två senaste matcherna lagen emellan gick kvällens kamp till förlängning, men den här gången var det Brynäs som tog hem det med 2-1.


Den första perioden präglades av ett relativt öppet spel. Frölunda vann skottstatistiken i den första perioden med 9-8, men hade de hetaste chanserna. Länge hängde det ett mål i luften för bortalaget, vilket också kom till slut när Max Friberg kunde stöta in pucken mellan benen på David Rautio i Brynäsmålet. Frölunda kunde därmed gå till pausvila med en välförtjänt ledning.

– Vi kommer ut bra i början, men sedan kladdar vi i egen zon sista tio och de får fler chanser, säger Brynäs Adam Deutsch till CMore.

Gunderson kvitterade trots Frölundadominans

Frölunda skapade de hetaste chanserna och hade mest tryck i den andra perioden, men det var Brynäs som gjorde målet. Efter en blixtsnabb tekningsvinst och pass kunde Ryan Gunderson direktskjuta pucken i nät bakom en chanslös Johan Mattsson i Frölundamålet. Trots spelmässig dominans av Frölunda och överlägsen vinst av skotten i den andra perioden var det alltså Brynäs som gick vinnande ur mittenakten.

– Resultatet speglar inte hur spelet ser ut i den andra perioden, vi gör en av våra bästa perioder prestationsmässigt säger Roger Rönnberg till CMore inför den tredje perioden.

Den tredje perioden fortsatte i samma stil som de föregående, med få spelavbrott och ett bortalag som sköt mer skott på mål. I Brynäsmålet stod dock David Rautio pall. Den sista perioden slutade mållöst och det var 1-1 efter ordinarie tid. De två senaste matcherna lagen emellan gick till förlängning: så gjorde även denna.

Det såg länge ut som att matchen skulle gå till straffar, men då fick Emil Forslund ett friläge. Johan Mattsson i Frölundamålet räddade, men kunde inte nå returen. Den skickade nämligen Daniel Mannberg in i mål, vilket innebar att Brynäs tog hem matchen med 2-1.En skön vinst för Brynäs, vars hemmaspel inte har fungerat helt den här säsongen.

– Vi har inte tänkt så mycket på det [poängsviten hemma] och jag har inte haft så bra koll på det, säger segermålskytten Daniel Mannberg med ett leende till CMore efter matchen till CMore.

Förlusten måste ha känts extra tung för Frölunda, som bra spel till trots nu förlänger sin förlustsvit till tre matcher.

Se highlights från matchen här.